banner198

Panel Cephe Kaplama Hakkında

Dayanıklı, hafif, sıcak, su ve ses geçirmez, kolay işlenebilir ve kurulumu kolay, çok çeşitli renkler ve esnek tasarımlar, cepheler için estetik, şık bir mimari çözüm sunuyor.

Panel Cephe Kaplama Hakkında
banner145

Dayanıklı, hafif, sıcak, su ve ses geçirmez, kolay işlenebilir ve kurulumu kolay, çok çeşitli renkler ve esnek tasarımlar, cepheler için estetik, şık bir mimari çözüm sunuyor. Mimari yapılarda tercih edilmesinin nedenlerinin başında, her türlü hava koşullarına karşı yüksek dirençle daha uzun ömürlüdür. Aynı zamanda, yüksek binalarda A2 sınıfı alüminyum yangına dayanıklı kompozit panel cephe kaplama modellerle yüksek düzeyde güvenlik sağlanır ve olası felaketler önlenir.

 Panel Cepheler Nedir?

 Panel cephe çözümleri, fabrikada tamamen hazırlanan çubuk cephelerden farklı olarak, beton zemin üzerine monte edilmiş özel ankrajlara asılarak cam paneller üretilir. Kiriş cepheleri ile karşılaştırıldığında, daha az montaj personeli gerekir ve montaj daha kısa sürede tamamlanır.

 Bu genellikle bireysel tasarıma sahip özel sistemler yardımı ile çözülür. Bu özellikle, proje aşamasında zaman kısıtlarına karar verilen büyük ölçekli projelerde tercih edilir, çünkü aynı zamanda betonarme bir yapının kurulmasına izin verir. Panel cepheler ayrıca sismik direnci yüksek cephe çözümleridir.

 Bu panel cephe kaplama, hasar görmüş camı ve hatalı üretimi onarmayı kolaylaştırır. Aynı zamanda, montaj aşaması fabrikada gerçekleştirilir ve kalite ve garanti açısından birçok avantaja sahiptir.

 Panel Nasıl Kullanılır?

 Binada cephe panellerinin kullanılması durumunda önceden kurulmuş ızgaralar yoktur. Yatay ve dikey profilleri örtmek için bir panel kullanılır. Bu sistem, alüminyum cephe sistemleri için, özellikle yaygın kullanılan bar sistemleri yerine, yüksek binalarda tercih edilen bir yöntemdir.

 Projeye göre, döşeme alanında ve çeşitli bölümleri yatay olarak geçebilen ve bina için hazır şekilde monte edilebilen bir panel içeren cam ve kompozit profiller dahil olmak üzere fabrika ortamında bir panel oluşturulabilir ve her türlü eksiklik önlenir bu alanda ortaya çıkabilir.

 Alüminyum Panel Cepheleri Üretim Ve İmalat

 Özellikle Türkiye, son yıllarda talep görmeye başlıyor ve sık sık görmeye alışkınız, özellikle büyük projelerde salgınlarla ünlü yeni nesil alüminyum ön panellerin yapımında. Alüminyum panellerden cephelerin üretilmesiyle oluşan binanın kabuğu modüler teknoloji ile yaratılmıştır. Bu bileşenlerin tümü inşaat alanında monte edilir.

Aslında, bu sistem alüminyum panel cephelerin yapımında çok yeni olmamakla birlikte, yaygın olarak kullanılan bar sistemlerinde değil, özellikle yüksek binalarda ve meydanlarda tercih edilen yöntem haline gelmiştir. Bu panel cephe kaplama sisteminde, dikey ve yatay profillerden oluşan ızgaralar binaya önceden tahsis edilmemiştir. Bunun yerine, fabrikada, yatay ve dikey profiller dahil olmak üzere genellikle cam ve kompozit profillerden oluşan tek bir panel oluşturulur, böylece bir binaya kolayca ve kolayca monte edilebilir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2020, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER