banner198

Uluslararası mikrograf yarışmasında birinci oldu

Çankırılı doktora öğrencisi uluslararası mikrograf yarışmasında birinci oldu.

Uluslararası mikrograf yarışmasında birinci oldu
banner145

Çankırıbiyolog Hakan Coşkun uluslararası mikrograf yarışmasında birinci oldu.

Türk Elektron Mikroskopi Derneği (TSEM) tarafında 18 – 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Antalya, Kervansaray Lara Oteli’nde düzenlenen 15. Uluslararası Histokimya ve Sitokimya Kongresi'nden Çankırı'ya birincilik geldi.

Dünya çapındaki histokimyacıları bir araya getirme, bilgi alışverişi ve işbirliği için bir ortam sağlanmasını amaçlayan kongrede, İspanya'nın Alicante şehrinde Instituto de Neurociencias'de* doktora eğitimini sürdüren Çankırılı hemşerimiz Hakan Coşkun, "En İyi Mikrograf* yarışmasında Sweet Heart (Tatlı Kalp) rumuzlu eseri ile" Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Alp Can'ın gerçekleştirdiği heyet  tarafından  birinciliğe layık görüldü.


Uluslararası Histokimya ve Sitokimya Dernekleri Federasyonu  IFSHC'nin himayelerinde her dört yılda bir düzenlenen Uluslararası Histokimya ve Sitokimya Kongresi, bilimsel ilerlemelere katkıda bulunmak için güncel teknikler konusunda uluslararası bir araç sağlıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'da (TÜBİTAK) çalışmalara destek veriyor.

Yarışmada birinci seçilen mikrografta; embriyonik dönemde gelişen farklı tiplerdeki kalp kök hücrelerini gösteriyor. Bilimsel fotoğraf konfokal mikroskop dediğimiz ileri mikroskobik yöntemi ile çekildi.




-Taşyakası'dan çıktı, uluslararası başarıya uzandı-

İlkokul ve lise eğitimini 'Taşyakası' diye de adlandırılan Kurşunlu'da tamamlayan Coşkun, Anadolu'nun kısıtlı eğitim olanaklarına rağmen dünya çapında bir başarının altına imza atarak azim ve kararlığını aşamayacağı engelin olmadığını da göstermiş oldu.



- Daha da motive oldum -

Çankırı Postasına duygularını  aktaran Coşkun, "Yaptığım çalışmaların alanında duayen hocalar tarafından beğenilmesi, gelecekte ki çalışmalarımız açısından beni daha da motive ediyor. Emeklerimin boşa gitmemesi ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Başta ailem olmak üzere, bana destek veren hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

 * Mikrograf: Çeşitli teknikler kullanarak mikroskop ile çekilen  bilimsel fotoğraf

* Instituto de Neurociencias: Sinir Bilimi Enstitüsü

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 01:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Husamettin KANAT
Husamettin KANAT - 7 yıl Önce

Yolun acık olsun memleketinin adını tüm dünyaya duyurdun kurşunlu nun gurur kaynağı seni yürekten tebrik eder başarılarının devamını dilerim yolun acik olsun

mukadder adıgüzel
mukadder adıgüzel - 7 yıl Önce

Kutluyorum yolun açık olsun

nuriye karakoç
nuriye karakoç - 7 yıl Önce

tebrikler

Vatan Sever
Vatan Sever - 7 yıl Önce

Eğitim de biyere kadar zeka Allah vergisi

Serpil çelen
Serpil çelen - 7 yıl Önce

MaşAllah hakan ablam başarıların devamını dierim

Iutfi  yigitoglu
Iutfi yigitoglu - 7 yıl Önce

Yegenim almış olduğun ödülden dolayı tebrik ederim

Erdal Çalıkuşu
Erdal Çalıkuşu - 7 yıl Önce

Tebrikler Hakan basarilarinin devamini dilerim Allah yardimcin olsun.

ramazan namli
ramazan namli - 7 yıl Önce

Selamun Aleykum hemserim sayin hocam bende sizleri cani gonulden kutluyorum vede simdi anladim.yazinizi okuyunca ben uluslar arasi tir soforuyum ve agirlikli sonzamanlar ispanya ya gidip geliyorum alicante ve malaga algeciras vs o istikamete surekli gidiyorum demem oki malaga civarin da bir evde ben ve arkadaşlarim bir turk bayraginin dalgalandigini gozlemledik sizmisiniz saygilar cok gurur verici o ayyildizimizin orada dalgalanmasi


SIRADAKİ HABER