Milletin birliğini hedef alan darbe girişimini dahi fırsat bilerek nemalanmaya çalışan sözde haber sitesi, millet olarak tek bir vücut olunması gereken zamanda dahi bölücülük yaparak algı haberciliği yapmaya çalıştı.
Çankırı basının darbe gecesi belediye meydanında olmamasına içerleyen ve sesiz kalmakla suçlayan sözde haberci, şehir dışında olan gazetecileri “utanmazlar” diyerek karalamaya çalıştı.
Oysaki başarısız darbe girişimi sırasında Ankara’da olan Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker, 8 bin kişinin takip ettiği Çankırı Postası sosyal medya hesabından ve kendi kişisel hesabından o sırada darbe olduğundan dahi habersiz milyonlarca kişi olmasına rağmen 22.13 itibarı ile kısıtlı imkânlarla kaynaklarından haber toplamaya, toplumu bilgilendiren yayınlar yapmaya, hemen sokağa çıkarak şehir merkezine 18 km uzaklıkta olan Ufuktepe’den çatışmanın olduğu Kızılay’a gitmeye çalışıyordu.
Alexa sıralamasında 1. Sırada gelen Çankırı Postası ve kamuoyunda en çok takip edilen diğer Çankırı internet medyasını ahlaksız ve yalan ithamlarla hedef göstermeye çalışan itibarsızların, itibar kaybı sonrası gazeteciler üzerinden reyting kazanma girişimi tatlı su kurnazlığından öteye geçemedi.
Haber Merkezimiz, 28 Şubat darbesinde bizzat MGV Başkanı olan ve her daim zulmün karşısında, mazlumun yanında duran habercilik anlayışı ile Ercan Şeker’in yönettiği haber sitesini ve refiklerini darbe yanlısı göstermeye çalışan ahlaksızlığı ise yargıya taşıma kararı aldı.