banner306
banner198

Soru çalma gitti. Öğretim üyesi alımında adrese teslim işe alma

Sayıştay’ın 2020 yılına ait denetim raporlarında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde son dönemlerde gündeme gelen adrese teslim öğretim üyesi alımlarının olduğu ortaya çıktı.

Soru çalma gitti. Öğretim üyesi alımında adrese teslim işe alma
banner145

Soru çalma gitti. Öğretim üyesi alımında adrese teslim işe alma

Yeniçağ Gazetesinde yer alan habere göre: Sayıştay’ın 2020 yılına ait denetim raporlarında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde son dönemlerde gündeme gelen adrese teslim öğretim üyesi alımlarının olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay, 2020 yılında çeşitli üniversitelerde yapılan denetimlerin raporlarını yayınlamaya başladı.

Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi’nde yapılan denetimlerde ise dikkat çeken alımlar ortaya çıktı.

Daha önce de birçok kez öğretim görevlisi alımlarını adrese teslim yaptığı için gündeme gelen üniversitenin, kişisel kriterler koyarak yaptığı alımlar Sayıştay raporlarında ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri, öğretim üyesi kadrolarına objektif olmayan atamalar yapıldığını ve atamaların eşitlik ve liyakat ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

TEK TEK ÖRNEK VERİLEREK AÇIKLANDI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesince, 2020 yılı içerisinde öğretim üyesi alımı amacıyla çeşitli tarihlerde ilanlar verildiğini vurgulayan denetçiler, 2547 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri uyarınca bazı ek koşullar getirildiğini ve boş bulunan kadrolar için öğretim üyesi atamaları yapıldığını örnekler vererek açıkladı.

Sayıştay denetçileri;

Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı doçentlik kadrosu için; Kazak ve Kırgız edebiyatı ile Halk Edebiyatı alanlarında çalışma yapmış olmak, Ortaöğretimde Türkçe'nin anadil öğretiminde yazılı ve sözlü metin oluşturma sorunları üzerine çalışmaları olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı doktor öğretim üyeliği kadrosu için; hemşirelik lisans mezunu olup, çalışmalarını anatomi alanında yapmış, e-eğitmen ve eğiticilerin eğitimi sertifikalarına sahip olmak.

Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı, profesörlük kadrosu için; Doçent unvanını Yönetim ve Strateji bilim alanında almış olmak, yetenek yönetimi konusunda çalışmalar yapmış olmak gibi ek kriterleri örnek olarak gösterdi.

İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Bilimleri Anabilim Dalı doktor öğretim üyeliği kadrosu için; girişimcilik becerisinin kazandırılması ile ilgili doktora yapmış olmak ve pedagojik alanda girişimcilik becerisinin kazandırılması ve girişimcilik eğitimi ile ilgi çalışmalar yapmış olmak.

Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı doçentlik kadrosu için; çalışan kalpte pompalı ve pompasız koroner baypas cerrahisinin erken dönem sonuçlarını karşılaştıran çalışması olmak ve sigara ilişkili vasküler hasar üzerine timokinonun etkisini araştıran çalışması olmak”

BELLİ KİŞİLER İÇİN AYARLANMIŞ

Adrese teslim öğretim üyesi alımlarının örnekler verilerek açıklandığı Sayıştay raporunda, “Yukarıda yer verilen örneklerde de görüleceği üzere, alımı yapılacak öğretim üyeliği kadroları için ek koşullar getirilirken, 2547 sayılı Kanun'un 23'üncü, 24'üncü ve 26'ncı maddelerinde ifade edilen objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmemiş, ilanların büyük çoğunluğunda belli bir kişiye işaret eden şartlar istenmiştir. Bunun sonucunda da 2020 yılı içinde ilan verilen toplam 132 öğretim üyesi kadrosunun 125'i için sadece birer kişi başvuru yapabilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 04:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 2 yıl Önce

kılıfı hazırlamışlar..sonrada çaldıkları minareyi kılıfa sokmuşlar......sözde her işi kuralına göre yapmışlar..düzenbazlıkta sınır tanımamazlık bu olmalı şeytan bunların karşısında önünü ilikler...

SIRADAKİ HABER

banner304