2009-2011 yılları arasında Çankırı Valiliği görevinde bulunan eski Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, 80 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Ahmet Gökhan Uzun acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Çankırı’da emekli ziraat mühendisi apartman boşluğunda hayatını kaybetti
Çankırı’da emekli ziraat mühendisi apartman boşluğunda hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

2009-2011 yılları arasında Çankırı Valisi olarak görev yapan eski Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki evinde aniden rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı.

Sakarya Sadıka Sabancı Hastanesine sevk edilen Uzun, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah saat 04.00’te hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, önemli bir sağlık sorunu bulunmayan eski Vali Uzun’un ani gelişen rahatsızlık sonucu vefat ettiği öğrenildi.

1946 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen Şemsettin Uzun, 21 Haziran 2011 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılmıştı. Emekliliğinin ardından Sakarya’nın Sapanca ilçesine bağlı Hacımercan köyünde yaşamını sürdüren Uzun’un vefatı, görev yaptığı illerde ve mülki idare camiasında üzüntüyle karşılandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Şemsettin Uzun’un cenazesinin, 5 Haziran 2026 Cuma günü Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Osmanlı Camii’nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Şemsettin Uzun, meslek hayatı boyunca Çamlıhemşin, Hekimhan, Altınözü, Karlıova ve Çan kaymakamlıklarının yanı sıra Mardin Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Perşembe, Söke ve Eyüpsultan Kaymakamlığı yapan Uzun; Iğdır, Şanlıurfa, Isparta ve Çankırı valilikleri görevlerini üstlendi.

2009 yılında atandığı Çankırı Valiliği görevini yaklaşık iki yıl sürdüren Şemsettin Uzun, 2011 yılında yaş haddinden emekliye ayrılmıştı.

Semsettin Uzun Vefat 1-1

Muhabir: İrem Akgümüş