Çankırı şehir merkezinde bulunan Ahmet Yesevi Cami Meydanı’ndaki saat kulesi için yıkım ihalesine çıkıldı.
Çankırı Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, harap ve metruk görüntüsüyle dikkat çeken “Ahmet Yesevi Meydanı Saat Kulesi Yıkılması ve Tadilatının Yapım İşi” için ihaleye çıktı. 12 Mart 2026 Perşembe günü saat 11.00’de EKAP üzerinden gerçekleştirilen ihalede değerlendirme aşaması tamamlandı. İhale sonuç ilanı ise henüz yayımlanmadı.
Belediye Meclisi tarafından 2017 yılında yıkım kararı alınan saat kulesi, aradan geçen 9 yıla rağmen yıkılmayı bekliyordu. Gün geçtikçe daha da harap hale gelen kule, kırık camları, dökülen sıvaları ve çalışmayan saatleriyle uzun süredir kötü bir görüntü oluşturuyordu.
Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından “Çankırı’ya hediyem olsun” sözleriyle yaptırılan ve meydan düzenleme projesi kapsamında inşa edilen 5 katlı saat kulesi, bugün adeta viraneye dönmüş durumda.
Ahmet Yesevi Camii bahçesinde bulunan saat kulesinin yıkımı ve tadilatını kapsayan ihale kapsamında toplam 18 kalem yapım işi bulunuyor. İhale şartnamesine göre, ihaleyi kazanan firmanın sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlaması ve kulenin yıkım işinin yer tesliminden itibaren 60 takvim gününde tamamlanması gerekiyor.
Çankırı Postası Haber Merkezi olarak saat kulesinin metruk hali ve yıkım süreciyle ilgili gelişmeleri daha önce de defalarca kamuoyunun gündemine taşımıştık.




