Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde faaliyet gösteren balık satış yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Dünya Kalp Günü’nde Çankırı’nın dikkat çeken ölüm tablosu
Dünya Kalp Günü’nde Çankırı’nın dikkat çeken ölüm tablosu
İçeriği Görüntüle

Su ürünlerinin mevzuata uygun şekilde satışa sunulup sunulmadığının kontrol edildiği denetimlerde, işletmelerde bulunan balıkların tür, boy ve avlanabilirlik kriterleri incelendi. Ekipler ayrıca ürünlerin muhafaza koşulları ile satış şartlarını da kontrol etti.

Denetimlerde, su ürünlerinin ilgili mevzuata uygunluğu titizlikle değerlendirilirken, işletme sahiplerine ve çalışanlara mevzuat hükümleri kapsamında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan, denetimlerin su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurallara aykırı su ürünleri ticaretinin önlenmesi ve vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Candan, bu kapsamda denetim ve kontrollerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kent genelindeki kontrolleri, su ürünlerinin yasal düzenlemelere uygun olarak satışa sunulmasını ve tüketici sağlığının korunmasını hedefliyor.

Balik Tezgahlarina Siki Deneti1

Kaynak: Bülten