Doğada dahi görülmesi nadir olan yaban hayvanlarından vaşak, Çankırı’nın Çerkeş ilçesi merkezine indi. Gece saatlerinde Kandebayırı Sokak’ta görülen vaşak, amatör bir kamera tarafından görüntülendi.
Vaşağın ilçe merkezine inişi şaşkınlık yaratırken, olayın nedeni konusunda farklı görüşler ortaya atıldı. Bir kesim, Karabük’ün Ovacık ilçesinde günlerdir süren ve Çerkeş’in sınırına komşu köylere kadar ulaşan orman yangınlarının vaşağın doğal yaşam alanını tehdit ettiğini, bu nedenle yerleşim yerine inmiş olabileceğini savundu.
Bazı çevreler ise son dönemde Çankırı genelinde sokak köpeklerinin toplanması nedeniyle, özellikle gece saatlerinde ilçe merkezlerinin sessiz ve korumasız hale geldiğini, bunun da yaban hayvanlarının bölgeye yaklaşmasını kolaylaştırdığını öne sürdü.
İnsanlar tarafından fark edilen vaşak, kısa süre sonra hızla gözden kayboldu.