Çankırı’da okul öncesi eğitimde uygulanacak yeni müfredat kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde, yeni müfredatın sınıf içi uygulamaları ele alındı. Dr. Refik Saydam İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın ilk etabında 91 okul öncesi öğretmenine ulaşıldı.

Toplam 180 katılımcıya ulaşılması hedeflenen eğitimlerde, müfredat değişikliklerinin yanı sıra çocukların bütüncül gelişimi ve “erdem-değer-eylem” yaklaşımı üzerinde duruldu.

Vali Çakırtaş’tan öğrencilere başarı mesajı
Vali Çakırtaş’tan öğrencilere başarı mesajı
İçeriği Görüntüle

Uzman eğitimciler Nil Gülnar ve Süheyla Gamzeli rehberliğinde gerçekleştirilen uygulamalı grup çalışmalarında öğretmenlerin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sınıf ortamında nasıl uygulanacağı konusunda deneyim kazanmaları amaçlandı.

Okul öncesi dönemde çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerinin bir bütün olarak desteklenmesini esas alan modelin, sınıf içi uygulamalarla öğrencilerin günlük eğitim süreçlerine yansıtılması hedefleniyor.

Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla okul öncesi öğretmenlerinin yeni müfredata uyum süreçlerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Bülten