Çankırı Belediyesi araç filosuna 10 yeni araç katıldı
Çankırı Belediyesi araç filosuna 10 yeni araç katıldı
İçeriği Görüntüle

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde D-100 karayolu üzerindeki Saçak-Orta Kavşağı, artan kazalarla gündemde. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan araç trafiği, kavşakta maddi hasarlı kazaların sık yaşanmasına neden oluyor.

Kavşağı kullanan Saçak Beldesi ile Şabanözü ve Orta ilçelerinden gelen araçlar, D-100 (E-80) İstanbul-Samsun Karayolu’nda karşıya geçmekte ve ana yola çıkmakta büyük zorluk çekiyor. Hızla geçen araçlar nedeniyle kazaların ardı arkası kesilmiyor ve sık sık yol trafiğe kapanıyor.

Vatandaşlar, kavşakta daha güvenli bir ulaşım için alt geçit yapılmasını talep ediyor. Saçak-Orta Kavşağı, Çerkeş’e bağlı köylerin yanı sıra Orta ve Şabanözü ilçelerinin İstanbul bağlantısını sağlayan kritik bir nokta olarak öne çıkıyor.

Muhabir: Ercan Şeker