banner198

Çankırı'nın yüksek kesimleri de kuraklık tehdidi altında! Yağmur duasına çıkıldı...

Çankırı Merkez ve ilçelerini etkisi alan kuraklığın ardından Çankırı’nın yüksek rakımlı ilçelerinde yer alan tarım arazileri de kuraklığın tehdidi altına girdi.

Çankırı'nın yüksek kesimleri de  kuraklık tehdidi altında! Yağmur duasına çıkıldı...
banner145

Çankırı Merkez ve ilçelerini etkisi alan kuraklığın ardından Çankırı’nın yüksek rakımlı ilçelerinde yer alan tarım arazileri de kuraklığın tehdidi altına girdi. Kış ayında mevsimsel yağışların beklenen seviyeye de yağmaması ve bahar ayında beklenen yağmurun yeterince yağmaması ekili tarım arazilerini etkiledi.

Çerkeş Belediyesi,  havaların sıcak ve kurak gitmesi nedeniyle yağmur duası ederek kurban kesti. Çerkeş Sultan Murat Camii İmam Hatibi Ali Rıza Turhan hocamızın duası eşliğinde Çerkeş Et Kombinasında kurban kesildi. Kesilen kurban Çerkeş esnafına ve vatandaşlara ikram edildi.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “Kurbanımızı keserek yağmur duamızı ettik. Rabbim kabul etsin inşallah. Rabbim sadece bu toprakları değil, ülkemizin dört bir yanında, dünyada ne kadar su bekleyen, yağmur bekleyen insan, hayvan, bitki varsa hepsine bol bol rahmetini esirgemesin.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER