banner198

Çerkeş konakları birer birer ayağa kaldırılıyor

Çerkeş’in dokusunu değiştiren restorasyon çalışmaları ile Çerkeş turizmde Çankırı’nın atağa kalkan ilçesi haline geldi.

Çerkeş konakları birer  birer ayağa kaldırılıyor
banner145

Çerkeş Belediye Başkan Hasan Sopacı, “Çerkeş’imizi Anadolu’nun ortasında yıldızı parlayan bir ilçe haline getirip, turizm kapılarımızı açarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olma yönünde hızla ilerliyor” dedi.

Çerkeş’te son yıllarda atılan akıllı adımlar sonrasında sivil mimari örneği Çerkeş evleri birer birer ayağa kalktı. Çerkeş’in dokusunu değiştiren restorasyon çalışmaları ile Çerkeş turizmde Çankırı’nın atağa kalkan ilçesi haline geldi.

Başkan Sopacı, 2014 yılında göreve geldikten sonra tarihi Işıklar Konağı’nı belediyenin öz kaynakları ile satın almıştı. 2019 Yılı Turizm Altyapısının geliştirilmesi mali destek programı kapsamında, “Işıklar Konağı’nın Restorasyon ve Teşrifinin yapılarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulması”  adına gerçekleştirilen projede sona yaklaşıldı. Işıklar Konağının restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı.  Tarihi 200 Yıllık Işıklar Konağı’nın Çerkeş Belediyesi tarafından Butik Otel & Cafe ve Restaurant olarak hizmet vermesi düşünülüyor.

Öte yandan, 8 Adet Tescilli Konağın Dış Cephe Sağlıklaştırma ve Restore çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çerkeş-Ankara girişinde bulunan 2 adet konağın dış cephe sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.  Akmanlar Konağında restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Başkan Sopacı yaptığı açıklamada, “ Dokusunda Tarih, Kokusunda Anadolu olan Çerkeşimizin tarihi dokusunu ortaya çıkarmayı kendimize görev edindik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin kadim tarihini ortaya çıkarmak için çalışmalarımıza bu yönde hız verdik. IV. Murat Hamamı’nın etrafındaki dükkânları kamulaştırarak hamamı ortaya çıkarttık. İlçemize tarihi bir görünüm kazandırmak için belediyemize kazandırdığımız Işıklar Konağı’nın restorasyon çalışmalarını tamamladık. Tarihi Akbaş Köprüsü, Tarihi Çaylı Ahşap Köprüsü ve Tarihi Güvem Ahşap köprüsünü atıl vaziyetten kurtararak restore çalışmalarını tamamlayıp halkımızın ziyaretine açtık. Sekiz adet Tescilli konağımızın dış cephe sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını başlattık. İnşallah Çerkeş’imizi Anadolu’nun ortasında yıldızı parlayan bir ilçe haline getirip, turizm kapılarımızı açarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olma yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçemize hayırlı olsun. “

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2021, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER