banner198

Çerkeş'te halka standart dışı maske dağıtıldı!

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde Çerkeş Kaymakamlığı kontrolünde halka standart dışı maske dağıtılması tepkiyle karşılandı.

Çerkeş'te halka standart dışı maske dağıtıldı!
banner145

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde Kaymakamlığın kontrolünde halka standart dışı maske dağıtılması tepkiyle karşılandı. Koruma özelliğinden yoksun maskelerin kamu kurumu tarafından dağıtılması ise şaşkınlığa yol açtı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında halkın toplu alanlar, pazaryeri, market, kamu kurumu gibi yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından yaşanan maske sıkıntısı Çerkeş’te trajı komik bir hale dönüştü.

Hiçbir koruyucu özelliği olmayan maske -

Çerkeş Kaymakamlığı, Çerkeş Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Çerkeş Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin işbirliği ile 10 bin adet lastikli maske vatandaşlara ücretsiz dağıtılmak üzere mahalle muhtarlarına teslim edildi. Dağıtılan maskede Dünya Sağlık Örgütü cerrahi maske standartlarını taşımayan ve halk arasında 'don lastiği' diye tabir edilen malzeme kullanılırken, kullanılan kumaşta standart dışı olduğu iddia edildi.

Çerkeş Hıfzıssıhha Kurulu ne iş yapar? –

Güvenlik güçlerini merdiven altında ruhsatsız maske üretimi yapan yerlere baskın haberleri ile sıkça karşılaştığımız şu günlerde, Çerkeş Hıfzısıhha Kuruluna da başkanlık eden Kaymakam Zikri Şahin’in halk sağlığını hiçe sayan maskeleri dağıtılmasına nasıl izin verdiği ise günün merak edilen soruları arasında yer aldı. Bazı vatandaşlar ise bu maskeyi acaba kendileri takacaklar mı diye sordu?

Çerkeş’te yasaklar kapsamında sanayi sitesinde bir vatandaşı tıraş eden berbere baskın düzenlenerek cezaya çarptırılırken, binlerce insanın sağlığını etkileyebilecek boyutta maske skandalına karşılaşanlarla ilgili ne gibi müeyyideler uygulanacağı ise merak konusu oldu?

Maskenin altından da Erdoğan çıktı! –

Öte yandan standart dışı maskelerin üretilmesinde başrolde bildik bir ismin olması dikkat çekti. Çerkeş Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Erdoğan’ın maskeleri hazırlatan kişi olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl kooperatif tarafından üyelerine düzenlediği iftar programında, yemek işini Çerkeş lokantacı esnafı yerine Ankara’dan caterink hizmeti veren bor firmadan almış ve eleştiriler üzerine Çerkeş esnafının kaliteli hizmet veremediğini söylemişti. Kaliteye önem veren (!) Erdoğan’ın Çerkeş halkına bu maskeyi layık görmesi ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Çerkeş Vuslat Haber Genel Yayın Yönetmeni Turan Demir'de canlı yayında maskeyi yüzünde test ederek, maskenin stadartlara uygun olmadığını, kumaşının sıvı salgıyı geçirdiğini ifade etti.

Ve bazı sorular....

1. Çerkeş İlçe sağlık kurulununda başkanı olan Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin bu maskelerin nerede hangi şartlarda nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi sahibimidir?

2. Maskelerin Covid 19 ‘a karşı koruyuculuğu ile ilgili bir araştırma yapılmışmıdır?

3. Konu Çerkeş İlçe Sağlık kurulunda görüşülmüşmüdür?

4. İlçe Sağlık Kurulu yetkililerinin maskelerin koruyucu olduğuna dair bir onayı varmıdır?

5. Standartdışı maske kullanan bir kişiye dahi virüs bulaşmasının sorumluluğunu kim üstlenecektir?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 15:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
B aydogdu
B aydogdu - 4 yıl Önce

Bu maskeye benzeyen şey don parcalarindanmi dikilmis

Agaclı
Agaclı - 4 yıl Önce

Uzatmayın bu kadar millet maske bulamazken takmayın olsun bitsin bu süreçte uğrasılan işe bak hele

SIRADAKİ HABER