banner198

Çerkeş’te Berat Kandili ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı düzenlendi

Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezinde “6 Şubat Asrın Felaketi, Berat Kandili ve 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü programı düzenlendi.

Çerkeş’te Berat Kandili ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı düzenlendi
banner145

Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezinde “6 Şubat Asrın Felaketi, Berat Kandili ve 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü programı düzenlendi.

Programa Çankırı Ak Parti Milletvekili Salim Çivitçioğlu, İGM Başkanı Mustafa Çıbık, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Ak Parti Çerkeş İlçe Başkanı Salih Tarın, İl Genel Meclis Üyesi Hayati Kaya ve Çerkeşli emekçi kadınlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Değerli Milletvekilim, kıymetli Kaymakamım, çok kıymetli Saçak Belde Belediye Başkanım, kıymetli İlçe Başkanım,  çok kıymetli hanımefendiler, annelerim, bacılarım, sevgili çocuklar hepiniz programımıza  hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İçimizde fabrikalarda çalışanlar var, kamu sektöründe çalışanlar var bağında bahçesinde, köyünde çalışan annelerimiz, bacılarımız var hepinizin hepimizde emeği var, doğumdan ölüme kadar sizler bizi büyüten, besleyen ve  bugünlere getiren annelerimizsiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.

2014 yılında göreve başladığımızda bir Organize Sanayi Bölgemiz vardı hatırlıyorum orası çöplüktü, Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milletvekillerimizin sayesinde Çerkeş OSB’yi çöplükten kurtardık. Şuan yaklaşık 1200 hanım kardeşimiz oradaki fabrikalarda çalışıyor. Alın teri, göz nuru hizmet ediyorsunuz, üretim yapıyorsunuz, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun.  Organize Sanayi bölgemiz hızla büyümeye devam ediyor. İlçemizde iş var, aş var, rızık var lütfen sizde gurbette yaşayan Çerkeşli yakınlarınızı ilçemize davet edin.

6 Mart Pazartesi günü Berat Kandilimizi icra edeceğiz. Berat Kandili, tövbelerin ve  duaların kabul edildiği bir gün hepinizin Berat Kandilini kutluyorum.

Biliyorsunuz 6 şubat günü ülkemizde 11 ilimizi doğrudan etkileyen bir deprem meydana geldi. Rabbim böyle felaketleri bize nasip etmesin. İnşallah son olur. Fakat bu tür felaketler ilçemizde bekleniyor. Çerkeş 1. Derece deprem bölgesi , Allah göstermesin Çerkeş’te öyle bir deprem yaşandığında  Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezini toplanma merkezi olarak düşündük burada 2 tane kapalı salonumuz var, mutfağımız var elektrikler kesilse bile bu tesisin jeneratörü var, su depoları var burası hayatımızı sürdürebilme noktasında çok önemli bir toplanma noktası , yeni çarşı merkezimizde kapalı bir sebze pazarı inşa ediyoruz tamamlanmak üzere burası da bir toplanma merkezi  ilçemize hayırlı olsun. Geçen hafta Perşembe günü aldığımız Belediye Meclisi kararı ile artık Çerkeş’te yeni yapılacak olan binalarda kore kazık, plastik kazık ve jet grout dediğimiz temel kazıklarıyla ilçemizdeki binaların dört dörtlük sağlam yapılmasını sağlayacağız. Belki biraz pahalı olacak ama biz geleceğimiz için, gördüklerimizden ders çıkarttığımız için bunları hep birlikte yapacağız. 6 Şubat depremin 1. Günü  Kaymakam beyle bir araya geldik ve depremzedeler için  belediye ve kaymakamlık olarak kampanya başlattık. Kültür Merkezimizi yardım toplama merkezi olarak açtık. Hepinizden Allah razı olsun yardımlarınızı yığdınız buraya. Burada tırlar yardım malzemeleriyle doldukça gururlandık. İlçemizde yardım seferberliği oluştu. Rabbim bu güzel dayanışmayı bizlerden hiçbir zaman esirgemesin.“ diyerek kısaca belediye çalışmaları ve yapımı devam eden projelerinden bahseden Hasan Sopacı konuşmasını bitirdi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 Çivitçioğlu “Çok değerli Kaymakamım, kıymetli belediye başkanlarım,  çok değerli İGM Başkanım, kıymetli hocalarım, kıymetli ilçe başkanım, kıymetli hanımefendiler her birinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.  Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. 6 Şubat günü ülke olarak bir felakete uyandık. Allah bugünleri bizlere bir daha göstermesin.  An itibariyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlarımız AFAD’da toplandılar. Görevlendirme yapılarak deprem olan bölgelerimize 2-3 saat içerisinde ulaştılar. Vatandaşlarımızın enkaz altından kurtulması için oradaki yaşam mücadelesi veren evlatlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın kardeşlerimizin kurtarılması için can siparhane bir çalışma oldu. Biliyoruz ki gidenler geri gelmeyecek ama oranın imar ve ihyası hızlı bir şekilde başladı. İnşallah 1 seneye kalmadan Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi orada insanlarımız hayatlarına devam edecekler. Kıymetli hanımefendiler ben fazla vaktinizi almak istemiyorum yarın idrak edeceğimiz Berat Kandilimizi kutluyorum. Rahmetinden, bereketinden, mağfiretinden faydalanan kullarından olmayı Rabbim hepimize nasip etsin.  İnşallah her zaman sizin emrinizde olduğumu beyan ediyor hepinize saygılar sunuyorum.  Allaha emanet olun inşallah.” diyerek sözlerini tamamladı.

Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa yaklaşık bin kişi katıldı. Program Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel okuma birincisi Mehmet Bilir hocamızın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayarak İlahi Sanatçısı Sedat Uçan’ın ilahi eserlerini okumasıyla devam etti.

Program Konuşmacı ve İlahiyatçı yazarlar Adnan Şensoy ve Sıtkı Aslanhan hocamızın konferansıyla sona erdi.

Programa katılan emekçi kadınlara ve çocuklara Çerkeş Belediyesi tarafından hediyeler verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER