banner198

Karamustafa köyünde sel felaketi!

Çerkeş ilçesine bağlı Karamustafa köyünde aşırı sağanak yağışlar sele neden oldu. Çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Karamustafa köyünde sel felaketi!
banner145

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Karamustafa köyünde aşırı sağanak yağışlar sele neden oldu.  Çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Çerkeş ilçesini etkisi altına alan yaz sağanakları kısa sürede sele neden oldu. Yağışlardan en çok etkilenen yerleşim yeri ise son 50 yılın en büyük sel baskınına uğrayan D- 100 (E-80) Karayoluna 1 km mesafede bulunan Kara Mustafa köyü oldu. Doğdu dağından gelen sel suları menfezlerden geçerek Karamustafa köyünü oradan da Ulusu çayına karıştı. Yola döşenen parke taşlarını yerinden söken sel suları, otomobilleri önüne katarak sürükledi.

Köyde birçok evi su bastı, tarım arazileri zarar gördü. Sel nedeniyle içme suyu şebekesi hasar görürken bölgeye sevk edilen iş makineleri kapanan yolların açılmasını sağlamak üzere çalışmalara başladı. Öte yandan Çerkeş ilçesinde belediye tarafından yapılan alt yapı çalışmaları, ilçe merkezini büyük bir sel baskınına uğramasını önledi.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2019, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER