Çerkeş Belediyesi, içme suyu altyapısında önemli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz ay ilçeye 4 kilometre uzaklıktaki Eymür Mevkii’nden gelen 90 yıllık içme suyu hattı belediyenin kendi araç ve ekipmanlarıyla 10 gün içinde tamamen yenilenmişti. Bu hızlı ve etkili çalışmanın ardından, şimdi de ilçenin ana su kaynağı olan Ilıca bölgesindeki 12 kilometrelik isale hattının sorunlu olan 2,5 kilometrelik kısmında yenileme çalışması başlatıldı.
Belediye Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıllardır deforme olduğu için patlamaların yaşandığı ve zaman zaman kısa süreli su kesintilerine neden olan 355’lik polietilen boruları tamamen yeniliyor.
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Eymür köyünden gelen dört kilometrelik içme suyu hattımızı belediyemizin öz kaynaklarıyla yeniledik. Güçlü araç filomuz ve deneyimli ekibimizle bu işi kendi imkânlarımızla tamamlayarak hem maliyetleri düşürdük hem de halkımıza daha verimli hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Halkımıza kesintisiz su hizmeti vermek için işimizi yakından takip ediyoruz. Ilıca su hattında deforme olmuş 2,5 km’lik 355’lik polietilen boruları tamamen yeniliyoruz. Amacımız yaşanan patlamaları ve kısa süreli su kesintilerini kalıcı olarak ortadan kaldırmak. Modern, dayanıklı malzemelerle döşenen yeni hattımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun.”
Çerkeş Belediyesi, ilçeye kesintisiz, sürdürülebilir ve sağlıklı içme suyu hizmeti sunmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.





