banner198

Zalimin Zulmü Çankırı da Kınandı!

Çankırı da Mısır da sabaha karşı darbe karşıtlarına yapılan katliam protesto edildi

Zalimin Zulmü Çankırı da Kınandı!
banner145

Çankırı’da Mısır’da sabaha karşı darbe karşıtlarına yapılan katliam protesto edildi. Cuma namazının ardından Ahmet Yesevi cami önünde katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

İHH, MEMUR-SEN, ÇEYDER, Çankırı TV, Çankırı Postası tarafından oluşturulan Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasında bulunan Ercan Şeker, “Ümmet coğrafyasını parçalara bölerek güçsüz bırakan, yer üstü ve yer altı zenginliklerini sömürerek semiren ‘Sam Amca’, Müslümanların yeniden uyanışı ve direnişi karşısında telaşa kapılmakta ve kanlı yüzünü darbeci Sisi ile göstererek bu uyanışı bastıracağını ummaktadır” şeklinde konuştu.

“Yapılan bunca katliama rağmen susan dilsiz şeytandır!” diyen Şeker, “ Böylesine acımasız bir vahşet karşısında; sessiz kalan, tek derdi çıkarları ve imtiyazları olan başta ABD, AB, BM ve Siyonist İsrail’in ikiyüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Sadece bu katliamı gerçekleştiren darbe yönetiminin görünürdeki figüranları dışında, onları finanse eden, katliamlara ses çıkartmayan Müslüman ülkelerin kukla yönetimlerini de şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”dedi.

Dili, ırkı ve mezhebine bakılmadan Müslümanlar öldürülüyor!

Şeker, “Batı tarafından her platformda dile getirilen demokrasi ve özgürlük sadece kandırmacadan ibarettir. Küfür tek millettir ve bu tek millete karşı Müslümanlar omuz omuza bir tuğlanın parçaları gibi olmalıdır. Bugün Dünya’ya baktığımızda dili, ırkı ve mezhebine bakılmadan Müslüman olduğu için Urimçi’de öldürülen bizim kardeşimizdir. Doğu Türkistan, Arakan, Suriye, Sudan, Irak, Mali, Mısır, Afganistan'da akan kan Müslüman’ın kanıdır.Çankırı’dan Dünya’ya haykırıyor ve diyoruz ki; sizin kurduğunuz köle düzenlerinizi, acıkınca yediğiniz bütün putlarınızı elimizin tersiyle itiyor ve reddediyoruz” dedi.

Son yılların en şanlı direnişi Mısır’da sergileniyor!

Son yılların en şanlı direnişini sergileyen, ümmet coğrafyasına bir ve beraber olmanın ne kadar önemli bir görev olduğunu hatırlatan Müslüman kardeşlere dua ettiklerini ifade edenŞeker, “Bu üzücü olaylar Müslümanların uyanışına ve Hakkı üstün tutan bir zihniyetin egemen olduğu Dünya’ya vesile olsun inşallah. Bir gün Mescidi Aksa özgür olacak. Bir gün Tuna özgür akacak, bizler göremesekte çocuklarımız, onlar göremese de onların çocukları bunu görecektir “ temennisinde bulundu.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen eyleme İHH Temsilcisi Hasan Kale, MEMUR-SEN İl Başkanı Ali Solak, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER