banner198

AK Parti MKYK'sında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÇAKÜ modeli sunuldu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin (ÇAKÜ) yüzyüze-online eğitim talebi AK Parti MYK’sında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti MKYK'sında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÇAKÜ modeli sunuldu!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin (ÇAKÜ) yüzyüze-online eğitim talebi AK Parti MYK’sında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sadece üniversite ve üniversite öğrencileri ile geçinen bazı iller var, esnaf sıkıntıda. Çocuklarda obezite başlangıcı arttı, hem psikolojik hem beden olarak yıpranıyorlar. Üniversiteler, yurtlar ve okulların tamamı açılmalı” önerisini sundu. Erdoğan ise konuyu Sağlık ve Milli Eğitim Bakanları ile konuşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a partisinin MKYK toplantısında üyeler, pandemi ile birlikte esnafın zarar ettiğini örneklerle anlattı.Karatekin Üniversitesinin tezlerinin sunulduğu öğrenilen görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleştiği öğrenildi.

Kurmaylar, “Sadece üniversite ve üniversite öğrencileri ile geçinen bazı iller var, esnaf sıkıntıda, üniversiteler, yurtlar ve okullar tamamı açılmalı” dediler. Koronavirüste çocukların ‘süper taşıyıcı’ olmadığını gösteren bir çalışma da Erdoğan’a sunuldu. Kurmaylar, çalışmaya göre 10 yaş ve altındaki çocukların da taşıyıcı olmadığını, okulların tamamının açılması ile pandeminin yayılma riskinin anlatıldığı kadar yüksek olmayabileceğini söylediler. MKYK üyeleri, “Pandemi döneminde çocuklarda obezite başlangıcı da arttı. Çocuklar hem psikolojik hem beden olarak da yıpranıyor. Artık tüm sınıflar yüz yüze eğitime başlamalı” önerisini sundu. Erdoğan ise konuyu Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı ile konuşacağını söyleyerek, önerileri tek tek not aldı.

Yüz yüze- online modelini savunan Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı İl Hıfzıssıhha Kuruluna başvurarak yüz yüze-online eğitim sistemine onay verilmesini istemişti. İl Hıfzıssıhha Kuruluda Sağlık Bakanlığına yazı yazarak bu konuda görüş belirtmesini istemişti. Üniversitelerin açılmasına sayılı haftalar kala, ÇAKÜ’nün eğitim modelinin kabul edilip edilmeyeceği hala belirsizliğini koruyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 00:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
POYRAZ
POYRAZ - 4 yıl Önce

Her gün Çankırıda 8 _10 kişi ölüyor bide ünüversiteleri açında temelli çogalsın sizin çoçugunuz yok galiba

SIRADAKİ HABER