banner198

Ayrancı:"İki yılda kapasitemizi 2 katına çıkarttık!"

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 2 yılda üniversitenin yanına bir üniversite daha ilave ettiklerini vurguladı.

Ayrancı:"İki yılda kapasitemizi 2 katına çıkarttık!"
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 2 yılda üniversitenin yanına bir üniversite daha ilave ettiklerini vurguladı.

ÇAKÜ 12. Mezuniyet Töreni finalinde Çankırı Postası Canlı Yayınında Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e konuşan Hasan Ayrancı, üniversite kapasitesini iki katına çıkarttıklarını söyledi.

Üniversitenin kıymetini bildiklerine dikkat çeken Ayrancı, “Şu anda 3 bin öğrencimiz mezun oluyor. 15 bin öğrencimiz var ve 15 bin öğrencinin %75’i dışarından gelmiş. Çankırı Karatekin Üniversitesi, dışarıdan gelen 10 bin kişilik nüfusu ile öğrenci bazında Çankırı dışına tek hitap eden esaslı kurumdur. 3 bin tane öğrencimiz çok iyi bir eğitimden geçtiler, hayata atılmalarından dolayı gerçekten çok sevinçliyiz, Hocalarıma ayrı ayrı kefilim. Hepsi 2’nci öğretimde bile akşam saat 9,30- 10.00’da gidiyorum hepsi masanın başında ellerinde kalem çalışıyorlar.” dedi.

Ayrancı, “Vicdanımız çok hassas, kılıcımızda çok keskin”-

Karatekin Üniversitesi’nde çok ciddi akademik birikimin olduğunu aktaran Ayrancı, “Yeni dönemde üniversiteyi daha da geliştiriyoruz. Hadis-i Şerifte buyurulduğu gibi; ‘İki günü birbirine eş olan zarardadır.’  Biz iki senede üniversitenin yanına bir üniversite daha ilave ettik. 82 bölümü, 164 bölüme çıkarttık. Yüksek lisan ve doktora sayların iki katına çıkarttık. Bölümlerin artışında sağlık bilimlerine önem verdik. Çünkü, istihdam bakımında sağlık birimleri daha büyük önem arz ediyor. İnşaat Mühendisliğini, Elektrik Elektronik Mühendisliğini açtık. Bu yıl Bilgisayar Mühendisliğini açıyoruz. Açtığımız her bölüm %100 dolu. Daha önce açılmış olan bazı bölümlerde zayıflama var. Onları telafi edici ve artırıcı elimizden gelen bütün stratejik düşüncelerimizi önümüze koyduk. Stratejik çalışıyoruz. İleriye dönük çalışıyoruz. Hiçbir başarı tesadüfü değildir. Burada biz arkadaşlarımız ve ekibimizle olağanüstü bir performansla çalışıyoruz. Aklımızı ve zekamızı zirvede kullanıyoruz. Vicdanımız çok hassas, kılıcımızda çok keskin.” ifadelerini kullandı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 12. Mezuniyet Töreni

Çankırı Postası paylaştı: 4 Mayıs 2019 Cumartesi

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 13:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
esnaf
esnaf - 5 yıl Önce

tamam kapasıte ıkı katına cıktıda gelen ogrencı ne olacak azalma var gelen ogrencıde

SIRADAKİ HABER