banner198

Çankır Karatekin Üniversitesi öğrenci sayısını duyurdu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) güncel öğrenci sayısını açıkladı.

Çankır Karatekin Üniversitesi öğrenci sayısını duyurdu!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) güncel öğrenci sayısını açıkladı.

Çankırı ekonomisinin can damarını oluşturan, adeta bacasız fabrika niteliğinde ki ÇAKÜ tarafından sunulan rakamlar üniversitenin eğitime sunduğu katkının yanı sıra şehre ekonomik etkisini de ortaya koydu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi, üniversitenin gelişimi hakkında ki son güncel bilgileri paylaştı. Üniversitenin personel sayısı ile birlikte fiziki durumuna da yer verilirken, öğrenci sayısı dikkat çekti.

ÇAKÜ’den edinilen bilgilere göre; Çankırı Karatekin Üniversitesinde önlisans, lisans, enstitü, formasyon ve yabancı uyruklu olmak üzere toplam 15 bin 123 öğrenci eğitim görüyor. Eğitim gören öğrencilerin 7 bin 330’u kız, 7 bin 883 kişisi ise erkek öğrenciden oluşuyor.

Önlisans programlarında 4 bin 165, lisan programlarında 7 bin 378, enstitülerde bin 577, formasyonda 803 ve yabancı uyruklu bin 290 öğrenci Çankırı’da eğitim görüyor.

Personel sayısı –

Yine raporda yer alan bilgilere göre; üniversitede bin 271 personel görev yapıyor. Görev dağılımlarına göre; 680 akademisyen, 299 idari, 128 temizlik, 146 özel güvenlik ve 18 diğer personel bulunuyor.

Üniversitece akademik kadrosunda 39 profesör, 47 doçent, 233 Dr. Öğr. Üyesi, 111 Öğretim görevlisi ve 83 araştırma görevlisi yer alıyor.

142 bin 178,20 m2 alan da hizmet veren üniversitede 10 fakülte, 1 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu ile 5 enstitü bulunuyor.  

Fakülteler -

Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi

Yüksekokullar -

Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Çankırı Meslek Yüksekokulu, Kızılırmak Meslek Yüksekokulu, Yapraklı Meslek Yüksekokulu, Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çerkeş Meslek Yüksekokulu, Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu.

Enstitüler –

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Türkiyat Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, 23:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sizi gidiler sizi
Sizi gidiler sizi - 4 yıl Önce

Kbye Tuananın akrabası 133 bin takmış diye duydum, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak diye buna denir, daha ne tokatlar geliyor size az sabredin, bu arada iftira attıklarınız, size dava açmış AKAN AKAN geliyorlar, bunlar iyi günleriniz tadını çıkarın:)

köylü baytar
köylü baytar - 4 yıl Önce

veteriner fakültesini neden açamadı rektör bey ve diğer siyasiler.çankırı hayvancılığın başkenti değilmi?artık açsınlar o zaman şu veteriner fakültemizi...

Emin
Emin - 4 yıl Önce

Aynı bölümde 80 kişi yüksek lisans yapıyoruz tabi ki çok olacak...

SIRADAKİ HABER