banner306
banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde Bayrak Değişimi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Hasan Ayrancı görevini, Prof. Dr. Harun Çiftçi’ ye devretti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde Bayrak Değişimi
banner145

11 Mart 2017 tarihinden itibaren Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Hasan Ayrancı görevini, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 21.04.2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 2021/203 nolu karar ile atanan Prof. Dr. Harun Çiftçi’ ye devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Hasan Ayrancı, “Öncelikle Sayın Rektörümüze hoş geldiniz diyor, muvaffakiyetler diliyorum. Bugün insan ömründe yaşanan nadide günlerden birini yaşıyoruz. Şöyle geriye dönüp baktığımızda Çankırı, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Ülkemiz için 4 yıl boyunca ekip arkadaşlarımızla birlikte çok güzel projelere ve birçok ilke imza attığımızı gururla söyleyebilirim. Yaptığımız çalışmaları 4 yıl boyunca her fırsatta anlattık. Bugün geldiğimiz noktada Çankırı Karatekin Üniversitesi son yılların en fazla büyüyen ve gelişen üniversitesi durumundadır. Dijital dönüşüm hamleleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknokent’i, teknolojik altyapısı, akademik ve idari kadrosu, yeni açılan fakülte, yüksekokul, enstitü, bölüm ve araştırma merkezleri ile bugün Çankırı Karatekin Üniversitesi Ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur.

Bunların yanında göreve başladığımızda 5 Cibutili öğrencisi olan ÇAKÜ, bugün 5.000’i aşan uluslararası öğrencisi ile bu alanda bir marka olma yolunda ilerlemektedir. Yine ÇAKÜ olarak Ülkemizin tüm millî meselelerinde sorumluluk bilinci ile hareket edip Devletimizin ve Milletimizin yanında olduk. Pandemi sürecinde ise ürettiğimiz maske, siperlik, şeffaf maske, kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığımız yayınlar, videolar ve kitaplar ile yine sorumluluk alarak birçok ilke imza attık. Göreve geldiğimizde fiili olarak altı - yedi bin bandında olan öğrenci sayımız bugün yirmi binin üzerinde. Tabi bunlar çok çalışmanın ve iyi bir takım olmanın ürünü. Bu anlamda bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hizmetin daha iyi yürümesi için olan kırgınlıklar varsa herkesten helallik istiyorum. Sayın Rektörümüze doğurgan ve meyveleri toplanmaya hazır bir meyve bahçesi bırakıyoruz. Kendisinin vizyonu, çalışma azmi ve ahlakıyla bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına olan inancımız tamdır. Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakabilmekti. Bunu başardığımıza inanıyor ve Çankırı’ya 'Allaha Ismarladık' diyorum” şeklinde konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise yaptığı konuşmada, ”Biz bunu bir veda olarak değil, bir bayrak ve hizmet yarışı olarak görüyoruz. En baştan söyleyeyim bizim kapımız, gönlümüz her zaman Sayın Rektörümüze açık olacaktır. Her zaman fikirlerinden vizyonundan yaralanacağız. Yükselen bayrağı devraldık ve görev süremiz boyunca da yükseltmeye devam edeceğiz. Bu görev tek başına yürütülecek bir sorumluluk değildir. Ekip işidir. Biz de tüm çalışma arkadaşlarımızla ortak akıl ve ortak karar ile yolumuza devam edeceğiz. Hedef odaklı çalışacağız. Stratejilerimizi buna göre belirleyeceğiz. Çok çalışarak, 'İki günü eşit olan bizden değildir.' sözünün muhatabı olmayacağız. Söylediğim gibi bu bir gidiş değildir. Sadece ömür durağındaki tecrübelerden bir bohça alıyoruz gönül tezgâhımıza Sayın Rektörümüzden. Üniversiteyi ayakta tutmak, sürekli gelişime kapı açmak hakikaten zor bir iş. Bugün insanın insana tahakküm ettiği bir dönemde, sıkıntıları bir kenara bırakarak adeta bütün mücadelelerin odağında kendini feda eden insanlar bu Milletin gönlünde her zaman ayrı bir yer edinecektir. İlerleyen dönemlerde hep birlikte güzel işler yapmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bildiğiniz gibi Ülkenin kalkınması bilgi yönetiminden geçer. Bilgi üretiminin muhatabı da üniversiteler ve akademik camialardır. Bilginin topluma teknolojiye dönüşümü sırasında çabamız daha da artarak devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi kabuğuna sığmayan bir Türkiye var. Yeniden büyük Türkiye’nin hedeflerinin ve ideallerinin çizildiği bu ortamda bizler de buna katkı yapacağız. Biz akademik duruşun güçlenmesi için çaba sarf edeceğiz. Özellikle bilginin teknolojiye dönüşümü noktasında kavşak olan altyapımızı güçlendireceğiz. Sayın Hocamızın ve ekibinin yakmış olduğu meşaleyi teslim alıyoruz. Bizden sonrakilere daha güçlü yanarak teslim etmek için var gücümüzle çalışacağız. Ahiliğin Merkezi Kırşehir’den, Yarenliğin Merkezi Çankırı’ya gelerek hizmet etmenin mutluluğuyla, bir kez daha bu bayrak değişiminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi hizmetlerinden dolayı, Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya plaket takdim etti.

Devir teslim töreni iki rektörün karşılıklı çiçek takdimi ile sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 04:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Admin
Admin - 3 yıl Önce

Yeni rektör geldiği çok iyi olmuş o masa başındaki bazı kendini yüksekte gören kişiler tüm kendi menfaatleri kullanıp ağlayıp sizlayip eşini dostunu yüksek makama çekti hadi bakalım şimdi bu dünyanın öbür ucundan ne yapacak Allah icin

Muzaffer Yıldırım
Muzaffer Yıldırım - 3 yıl Önce

Sayın Rektörüm Çankırı. mıza hoç geldiniz yeni görev yeriniz hayırlı olsun. Selamlar.

SIRADAKİ HABER

banner304