banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi Çankırı Postası'na konuştu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi Çankırı Postası'na açıklamalarda bulundu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi Çankırı Postası'na konuştu!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Harun Çiftçi Çankırı Postası'na açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Harun Çiftçi, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e açıklamada bulundu.  

Kırşehir ve Çankırı’nın sosyal ve nüfus açısından benzer özelliklere sahip olduğunu aktaran Çiftçi, “İnşallah Çankırı’ya hayırlı hizmetler yapmayı Rabbim bizlere nasip eder. Çankırı’nın sahip olduğu potansiyel ve dinamizmi ortak akıl, ortak işbirliği ile harekete geçiririz” dedi.   

Çankırı’ya yönelik projeleri olduğunu ve rapor hazırladığını ifade eden Rektör Çiftçi, “Yarın devir teslim töreni gerçekleştireceğiz. Ardından YÖK’te bazı görüşmeler gerçekleştireceğim. Önümüzde ki haftadan itibaren tam zamanlı olarak Çankırı’da görev yapmaya başlayacağım” dedi.

Aslen Elazığlı olduğunu 14 yıldır Kırşehir’de yaşadığını ifade eden Çiftçi, “Bugüne kadar Kırşehirli olduğum gibi bugünden sonrada iyi bir Çankırılı olacağım” dedi.

Çiftçi, devir teslim töreninde hazırladığı projelerini de kamuoyunun dikkatine sunacağını aktardı.

Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ kimdir?

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle 21.04.2021 tarihli Resmi Gazete yayınlanan 2021/203 nolu karar ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük Makamı şahsına tevdi edilen Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ, 1975 Elazığ doğumludur.  1996 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tamamlayan Rektör ÇİFTÇİ, Organik Kimya Anabilim Dalında Yüksek Lisansını, Analitik Kimya Anabilim Dalında birinci Doktorasını ve Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında ikinci Doktorasını tamamlamıştır. 2012 yılında Doçent, 2017 yılında ise Profesör ünvanı almıştır. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesidir. Tıp Fakültesindeki akademik görevlerinin yanında, Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Bölgesel Kalkınma Projelerinde Yürütücü, Koordinatör ve Danışmanlık gibi birçok vazifeyi de ifa etmiştir.

Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki uzmanlıkları nedeniyle Multidisipliner alanlarda Ulusal ve Uluslararası çalışmalara önemli katkılar sağlamıştır. Görev yaptığı Üniversitede; Senato Üyeliği, Sağlık Yüksekokul Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyelikleri gibi idarecilik vazifelerinin yanında, Bölge kalkınmasına fayda sağlayacak faaliyetlerin; Eylem ve Stratejik Planlarının hazırlanmasına, rol model oluşturacak projelerinin belirlemesine direkt katkıda bulunmuştur.

Yurtdışındaki Üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak derste veren Rektör ÇİFTÇİ, yine vatan toprakları dışında Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’deki Yüksek Öğretim Kurumları iş birliği ile düzenlenen toplantılarda ve eğitim etkinliklerinde seminerler düzenlemiştir.

Yüce Devletimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılı hedeflerimize, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın telkinleri ile daha güçlü girme gayreti içerisinde çalışmalarına devam eden Rektör ÇİFTÇİ, 10 ve 11. Kalkınma Planlarında detaylıca söz edilen hedefler doğrultusunda; jeotermal enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli değerlendirilebilmesi için Mühendislik, Ziraat ve Sağlık alanlarında düzenlenen Jeotermal Enerji Çalıştaylarının Başkanlık vazifelerini yürütmüş, Ticaret ve Sanayi Odalarında, Konya Ovası Projesi Bölgesi Üniversiteler birliğinde ve Sivil Toplum Kuruluşlarında Sosyal ve Beşerî kalkınma, Yenilenebilir

Enerji, Turizmin yaygınlaştırılması başlıklı çalışma ve çalıştaylara itina ile katılmıştır. Bugüne kadar görev aldığı bütün çalışmalarını başarılı şekilde Yürüten Rektör ÇİFTÇİ, çevre ve su kirliliğinin önlenmesi, insan ve toplum sağlığının korunması, gıda güvenliği, toksikoloji, biyoaktif bileşenler, biyonanoteknoloji, risk değerlendirmeleri, sürdürülebilir kalkınma ve inovatif kimya alanlarında bilimsel çalışmalarını da sürdürmektedir

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 22:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abidin derin
Abidin derin - 3 yıl Önce

Elazığlı Hemşehrimiz Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü olan Prof. Dr. Harun Çiftçi Hocamız Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.
Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum.

mustafa
mustafa - 3 yıl Önce

Gerçekten çalışkan bir insan Çakü için hayırlı olmasını diliyorum.

SIRADAKİ HABER