banner306
banner198

Çankırı’da öğrenciler en çok internet ortamındaki haber kaynaklarına güveniyor!

Çankırı’da öğrenciler en çok internet ortamındaki haber kaynaklarına güvendikleri sonucu çıktı.

Çankırı’da öğrenciler en çok internet ortamındaki haber kaynaklarına güveniyor!
banner145

Çankırı’da öğrencilerin en çok internet ortamındaki haber kaynaklarına güvendikleri sonucu çıktı. Konvansiyonel medya olarak nitelendirilen basılı haber kaynaklarının kullanımı ise gün geçtikçe düşüyor.

Çankırı Lisesinden Haber Kaynağı Anketi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çankırı Lisesi, Yayın-İletişim ve Kişisel Verileri Koruma Kulübü tarafından okul ortamında yapılan anket sonucuna göre öğrencilerin en çok internet ortamındaki haber kaynaklarına güvendikleri sonucu çıktı.

Kulüp üyesi öğrenciler tarafından 21-25 Kasım 2022 tarihleri arasında 80 öğrenciye uygulanan ankette, her sınıf seviyesinden 20 öğrenciye 3 adet soru yöneltildi. Öğrencilerin en güvendiği haber kaynaklarının araştırıldığı anket sonucuna göre öğrencilerin radyo ve gazete gibi geleneksel haber kaynaklarına olan ilgisinin azaldığı gözlemlendi.

İnstagram açık ara önde!

Haber amaçlı kullanılan bilgi kaynakları ile ilgili soruya, öğrencilerin %75’inden fazlası “internet” diye cevap verirken, 16 kişi bu soruyu “ televizyon” olarak yanıtladı. Ankette sorulan haber amaçlı internet kaynakları sorusuna verilen cevap sayısı ise, öğrencilerin günlük hayatta en çok instagram uygulamasını kullandıklarını gösteriyor.(%63).

En güvenilir haber kaynağı ile ilgili soruya verilen cevap sayısına bakıldığında internetin üstünlüğü göze çarpıyor.  Bu soruya 44 öğrenci internet olarak cevap verirken, 20 toplam cevap sayısı ile televizyon ikinci sırada bulunuyor. Anket uygulanan öğrencilerin 1/8’i (10 öğrenci) ise gazetenin güvenilir haber kaynağı olduğunu düşünmekte.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2023, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304