banner198

Çankırılıların elleri eğitime destek için kalktı!

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından organize edilen dayanışma gecesinde Çankırılı öğrencileri burs olarak verilmek üzere toplamda 250 bin ₺’ye ulaşan tablo satıldı.

Çankırılıların elleri eğitime destek için kalktı!
banner145

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından organize edilen dayanışma yemeğinde İstanbul’da yaşayan Çankırılıları bir araya geldi. Sunuculuğunu Ece Prim ve Barbaros Özdemir’in yaptığı gecede geliri Çankırılı öğrencileri burs olarak verilmek üzere toplamda 250 bin ₺’ye ulaşan tablo satıldı.

Çankırılı Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla’nın sahneye çıktığı Çankırı Vakfı Gala Yemeği oldukça coşkulu geçti. Galaya Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin, 24.Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve çok sayıda bürokrat, iş adamı, siyasetçi katıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın başkanı Mustafa Can davete katılanlara teşekkür ederek “Bu yıl vakfımızın 33. yıl dönümü. Vakfımız bu uzun zaman içinde çok başarılı işler yaptı. Bu gece de ise vakfımızdan eğitim bursu alan çocuklar için bir araya geldik. Onların eğitim hayatlarına katkı için büyük bir güç birliği yapacağız” dedi.

Dört yüz elli kişinin yüreği eğitim için attı -

Vakfın organize ettiği gecede Çankırı Vakfı’nın Çankırı’da düzenlediği Türk Dünyası Resim Çalıştayı’nda çeşitli ülkelerden gelen, birbirinden başarılı 11 ressam tarafından yapılan ve Çankırı’nın doğal güzellikleri yansıtılan 11 resim, üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlamak amacıyla açık arttırmada satışa sunuldu. Müzayededen elde edilen gelir ile gayrimenkul alınarak üniversitede öğrenim gören Çankırılı gençlere sürekli burs imkanı sağlanması amaçlandı. Yapılan müzayedede Ressam Ayşen Can’ın tablosu 30 bin TL ile alıcı bulurken, müzayede sonunda ulaşılan gelir 250 bin ₺’ye ulaştı.

Geceye Çankırı’dan katılan 1074 Çankırıspor Kulüp Yönetimi, Çankırılılar Vakfı başkanı Kaptan Mustafa Can, Çankırı Federasyon Başkanı Zeynettin Aydın ve Çankırı Vakfı Başkan Yardımcısı Ömer Bezci’ye üzerlerinde adları yazılı olan 18 numaralı 1074 Çankırıspor forması hediye ettiler. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304