banner198

Diskleksiyi Fark Et Konferansı Gerçekleştirildi

Disleksiyi Fark Et konferansı Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Diskleksiyi Fark Et Konferansı Gerçekleştirildi
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından, disleksi farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen ve konuşmacı olarak Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer’in yer aldığı “Disleksiyi Fark Et” konferansı Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Özgül Öğrenme Güçlüğü” sunumu ile konuşmasına başlayan Altınoğlu Dikmeer, özgül öğrenme güçlüğünün çocukluk çağının sık görülen gelişimsel ve nörobiyolojik rahatsızlığı olduğunu söyledi. Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların zeka düzeylerinin normal ya da normalin üstünde olduğunun altını çizen İlkiz Altınoğlu Dikmeer, üç temel sorun alanı olan motor beceriler, görsel-uzamsal beceriler ve sosyal iletişim hakkında bilgi verdi.

Yazma güçlüğü, yazma bozukluğu, yazılı anlatım bozukluğu ve disgrafi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Altınoğlu Dikmeer, disleksi (özgül öğrenme güçlüğü) yaşayan çocukların karşılaştığı sorunlardan örnekler verdi. Disleksinin ömür boyu süren bir durum olduğunu da belirten Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer, medikal tedavisi olmamasına rağmen disleksinin psiko-eğitsel tedaviler ve özel eğitim ile belirtilerinin azaltılabileceğini sözlerine ekledi.

Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Öner tarafından Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer’e hediye ve teşekkür belgesi verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER