banner198

İmaret Vakfı burs başvuruları için çalışmalara başladı

İmaret Vakfı resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından kolları sıvadı. Bu yıl 2. si düzenlenen TUZFEST 2023’te stant açarak faaliyetlerinden vatandaşları bilgilendirdi.

İmaret Vakfı burs başvuruları için çalışmalara başladı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in öncülüğünde kurulan İmaret Vakfı resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından kolları sıvadı. Bu yıl 2. si düzenlenen TUZFEST 2023’te stant açarak faaliyetlerinden vatandaşları bilgilendirdi.

2023 yılı içerisinde temelleri atılan ve 4 Mart 2023 tarihli ve 32122 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak resmi olarak faaliyetlerine başlayan İmaret Eğitim, Kültür, Tanıtım, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (İmaret Vakfı) kurulduğu yıl öğrencilere burs vermeyi hedefliyor.

İmaret Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Esen yaptığı açıklamada “Vakfın amacı Ekonomik, kültürel, sağlık, eğitim, öğretim, turizm ve başta Çankırı ile olmak üzere tanıtma, spor ve diğer sorun ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli araştırma ve çalışmalar yapmak, kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen bu alanlardaki çalışmalara yardımcı olmak, öneriler hazırlamak ve bu çalışmaları vakfın imkân ve kaynakları nispetinde destekleyerek çözüme kavuşturmaktır.” dedi.

İmaret Vakfı’nın mütevelli heyeti; İsmail Hakkı Esen, Abdullah Aslan, Hicran Ekerbiçer, Hüseyin Sağlam, Ali Kör, Servet Sevindim, Osman Kandeğer, Serpil Özkan, Songül Bayındır’dan oluşmaktadır.

-Hedefimiz bu yıl 100 üniversite öğrencisine burs vermek

Türkiye’de ve uluslararası alanda yardıma muhtaç insanlara ulaşmak Kaliteli ve etkin bir hizmet sunma alt gelir gruplarının yaşam standartlarını yükseltmek toplumda yardıma muhtaç kişi, aile ve toplumların her türlü gıda, giyim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü yardımı yapmak Eğitim ve Kültür seviyelerini yükseltmek için her türlü yardım yapmak her seviyedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim ve öğretim desteği sağlamayı kendisine vizyon edinmiş olan İmaret Vakfı gerçekleştirilen mütevelli heyeti toplantıları sonrasında 5-28 Eylül tarihleri arasında Üniversite bursuna başvuracak öğrencileri bekliyor.

İmaret Vakfı’ndan yapılan açıklamada Üniversite burs başvuru koşulları ve burs müracaat formuna 0533 343 53 18 NO’lu telefon aracılığıyla ulaşabilirsiniz denildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2023, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER