banner198

Rektör Ayrancı'dan ÇAKÜ'ye ringa balığı benzetmesi!

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi YÖK Genel kurulunda kabul edildi.

Rektör Ayrancı'dan ÇAKÜ'ye ringa balığı benzetmesi!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi YÖK Genel kurulunda kabul edildi. Rektör Ayrancı, üniversiteyi nehrin akışına doğru yüzen Ringa balığına benzeterek hızla büyümeye devam ettiklerini belirtti.

Çankırı Üniversitesinin büyümesi açısından önemli gelişmeyi ÇAKÜ Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı duyurdu. Ayrancı, “Üniversitemize, vatandaşlarımıza, diş hekimliği camiasına hayırlı olsun. YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve sayın Genel Kurul Üyelerine sonsuz teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

Kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılanan gelişme sonrasında Çankırı Postası Haber Merkezimize konuşan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Diş Hekimliği Fakültesinin YÖK kurulundan geçmesi sonrası, kuruluşla ilgili sekreter ataması gibi idari hazırlıklara hızlı bir şekilde başladıklarını söyledi. Önümüzdeki yıla eğitimin başlaması noktasında net bir cevap vermeyeceğini söyleyen Ayrancı, öncelikle YÖK“ten geçen kararın Cumhurbaşkanlığı onayı ve resmi gazetede yayınlanması sürecinin olduğuna dikkat çekti. Önlerinde Mart ayına kadar YÖK’e açtıkları yeni programları bildirmeleri gerektiğini aktaran Ayrancı, “Mart ayına kadar zor olmakla birlikte bunu hazırlayabilirsek önümüzdeki yıla eğitime başlama ihtimalimiz olabilir” dedi.

Eski hastane arazisine talibiz –

Diş Hekimliği Fakültesinin yeri konusunda eski Devlet Hastanesini arazisine talip olduklarına dikkat çeken Ayrancı, “Sağlık hizmetleri kanununa göre, hastanelerin ortak kullanım (Afilasyon) diye bir sistem var. Bu yönetmelik sayesinde Üniversite olarak diş hastanesi açmak zorunda kalmıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile kendi aramızda koordinasyon kurulu kurarak Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini kullanmak istiyoruz.  Diş Hekimliği Fakültesinde 3 yıl teorik eğitim veriliyor. Öğrenciler 'fantom' dedikleri aletleri 4. Yılda kullanmaya başlıyorlar. Biz iç organizasyonlarımızı yapıp bunun için uğraşacağız” şeklinde konuştu.

Bölüm sayısında Türkiye 3’ncüsüyüz-

ÇAKÜ’nün toplam 9 fakülte birde 4 yıllık Turizm Meslek Yüksek okuluna sahip olduğunu vurgulayan Ayrancı, “Geldiğimizde Sağlık Bilimleri Fakültesinde sadece hemşirelik bölümü vardı. Şimdi bölüm sayısında Türkiye 3’ncüsüyüz. Onun üzerine Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurduk yüzlerce yabancı öğrenci eğitim görüyor” dedi.

Üniversitenin büyümesinde ringa balığı benzetmesi -

Üniversiteyi nehrin akış yönüne doğru yüzen Ringa balığına benzeten Ayrancı, “Kanada’da ringa balığı örneği gibi herkes kapanıp küçülürken biz ters tarafa uçtuk ve olabildiğince büyüdük.” ifadesini kullandı. Çankırı’ya geldiğinde “Fakültelerle uğraşma. İki yıllık meslek okullarını geliştir devam et” önerisinde bulunanlar olduğuna dikkat eken Ayrancı, “Üniversitemize kendi dönemimde 3 Fakülte, 91 yeni program açtık.  Adeta yeniden bir üniversite kurmuş gibi olduk. Biri on yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER