banner198

Rektör Ayrancı’ya Hukuk ve Demokrasiye katkı ödülü!

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, ünlü isimlerin de ödül aldığı gecede Hukuk ve Demokrasiye katkı ödülüne layık görüldü.

Rektör Ayrancı’ya Hukuk ve Demokrasiye katkı ödülü!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, ünlü isimlerin de ödül aldığı gecede Hukuk ve Demokrasiye katkı ödülüne layık görüldü.    

Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilmekte olan "Bülent Yurt Hukuk ve Demokrasi Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye'de hukukun ve demokrasinin gelişmesine katkı sağlamış kişi, kurum ve kuruluşlara ödüllerin verildiği törende, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı da ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

Törenden sonra konuşan Ayrancı“Şahsıma ödül vermeyi değer bulan Hukuk ve Demokrasi Kurumu’na teşekkür ediyorum. Bu necip millete, elinizde bir yetki var da onu kullanmazsanız ve hizmet etmezseniz, bu büyük bir vebaldir. Bu bağlamda da devletimiz, elindeki bu yetkileri daha yetkin kullanabilmesi açısından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek hukuk devleti olma yolunda önemli adımlar attı. Hukuk Politikaları Kurulu kurulması gibi bazı yeni gelişmeler, özellikle biz hukukçular için, adaletin temini ve uygulanması bakımından geleceğe dair umut verici gelişmeler. Yeni sistemin hukuk açısından getirilerinin kamuoyu tarafından zamanla daha iyi idrak edileceğini düşünüyor ve bu süreçte böylesine önemli bir ödüle de layık görülmemden dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum.”dedi.

Törende Rektör Ayrancı’nın yanı sıra; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin Menteş, HSK Üyeleri Alp Arslan ve Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Teknik Direktör Bülent Uygun da ödüle layık görülenler arasında yer aldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 05:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER