banner198

Üniversite Öğrencilerinden Otobüs İsyanı! Şoförle tartıştılar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde merkez derslikler otobüs durağında yağmur ve soğuk havada saatlerce otobüs bekleyen öğrenciler adeta isyan etti.

Üniversite Öğrencilerinden Otobüs İsyanı! Şoförle tartıştılar
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde merkez derslikler otobüs durağında yağmur ve soğuk havada saatlerce otobüs bekleyen öğrenciler adeta isyan etti. Otobüsün önünü keserek şoförle tartışan öğrenciler, otobüs seferlerini yetersiz bularak ek seferlerin konulmasını talep etti.

Çankırı Belediyesi Özel Halk Otobüsünün öğrencilerin yoğun olduğu saatlerde yetersiz kalması öğrenci ve otobüs şoförleri arasında tartışma boyutuna taşındı. Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) öğrencileri, Uluyazı’da bulunan Merkez Derslikler otobüs durağında otobüslerin yetersizliğine isyan etti. Yağmurlu havaya iki adet yolcu durağının yetersizliği de eklenince öğrenciler ıslanmaktan kurtulamadı. Gelen otobüslerin dolması nedeniyle durakta kalan çok sayıda öğrenci bir sonraki otobüse binebilmek için bir biriyle yarıştılar. Öğrenciler, bütün aramalarına rağmen otobüs kartında yazan numarayı açan kimsenin olmadığını belirttiler.

Durağa gelen otobüse binmek için otobüse doğru koşarak önünü kesen öğrencilerle şoför arasında tartışma çıktı. Oldukça gergin dakikaların ardından güvenlik güçlerini araya girmesi ile ortalık yatıştı. Tartışma anı Çankırı Postası kamerasına yakalandı.

Bir saati aşkın süredir otobüse binemediğini ve iliklerine kadar ıslandığını ifade eden Gülcan O. “Şu an saat 3.15 geçiyor ben 2.15 ten beri burada otobüs bekliyorum. Önümden geçen 6 otobüs bu yağmura rağmen bizi almadı. Halen yağmur yağmasına rağmen otobüsler bizi almıyor. İnsanlar burada mağdur. O kadar çok öğrenci var ki otobüs sıklığı çok az. Buraya 3-5 otobüs gönderse anında alsa götürse bu insanlarda burada beklemez. Buna bir çözüm bulunabilir. Durak yok, insanların sıraya girme sorunu yok. Şoföre soru soruyorum ‘otobüs ne zaman gelecek diye’ beni tehdit ediyor. “dedi.

Bekleme salonu yapılmasını öneriyoruz-

Çankırı Postası Haber Merkezi olarak sorunun çözümünde, öğrenci yoğunluğundan yetersiz kalan duraklar yerine, öğrencilerin soğuk havalarda rahat bekleme yapacağı vapur iskelelerindeki yolcu salonları tipinde bir salonun yapılması fikrini öneriyoruz. Yine aynı şekilde Çankırı Belediyesi’nin Özel Halk Otobüs işletmesinin Uluyazı kampüsünde yedek araçlarla hareket merkezi oluşturmasının sorunu çözeceği düşüncesinde olduğumuzu bildirmekte fayda var.

Özel Halk Otobüs İşletmeciliğinden açıklama geldi

08.01.2020 tarihinde Uluyan kampüsünde yaşanan Olayla alakalı gerekli tedbirleri aldık almaya da devam edeceğiz. Yerel basınımızda çıkan haberde otobüslerin yeterli sayıda olmadığı bazı yolcularımızın uzun süre otobüs beklediği İfade edilmiştir. Dün yapılan sınavlarda gerekli tedbirimizi aldık. Ancak sınav çıkışının aynı anda olması sonucu bir yoğunluk yaşanmıştır.

Benzer sonuçlan tekrar yaşanmaması için sınav öncesi yapacağımız görüşmeler doğrultusunda gerekli tedbirlerimizi alacağız. Yaşanılan olumsuzluktan dolayı tüm öğrencilerimizden özür dileriz. Ayrıca duyarlılığı için basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 22:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halk
Halk - 4 yıl Önce

Çankırıda nerdeyse yarısından fazlası artislik peşinde. Kadınlara bağırırlar yaşlılara bağırırlar öğrenciyi tehdit ederler milletin üstüne sürerler. Diğer araçları sıkıştırırlar. Nereye şikayet ederseniz edin hiç bir sonuç alınamaz. Sözde belediyeye bağlı bi otobüs şirketine belediyenin sözü dahi geçmiyo. Belediye tamamen çaresiz durumda.

Kamil AYDINLI
Kamil AYDINLI - 4 yıl Önce

Çankırıya öğrenci işte bu yüzden gelmiyor

Hasan
Hasan - 4 yıl Önce

Öğrenci haklı şoför kim oluyorda öğrenciyi tehdit ediyor Başkan bu işe el atmalı bir çankırılı olarak kınıyorum bu olayı

Belediye başkanı
Belediye başkanı - 4 yıl Önce

Belediye başkanı öğrenciye gel görüşelim diyen şöför e haddini bildirmeli

Muhammed yallıç
Muhammed yallıç - 4 yıl Önce

Bu memleket bu öğrencilerden para kazanıyor eğer bu insanlar hergun soğukta 1 sat otobüs mu bekliycek yazik günah parasıyla rezil oluyorlar bu iş buraya gelmeden çözümüne baksa yetkililer o kızda çıkıp orda şoförle tartışmaz şoför de artis artis konuşana kadar güzelce izah etsin çocuğu yarında kız sonuçta bizim memleket ilerlemez

Özkan
Özkan - 4 yıl Önce

Ercan bey yine haberciiğinizi ve kalitenizi konuşturmuşsunuz

Yorumsuz
Yorumsuz - 4 yıl Önce

Kimse kusura bakmasın oradaki bayan bir defa şöföre tartışma niyeti ile ğidiyor sen üniversite okuyorsan mantığını çalıştırırsın röktörlüğe dilekçe yazarsın çare olmadı mı belediye ye ğider şikayette bulunursun o da olmadı mı kampüs olarak imza toplayıp servisin yetersiz olduğuna dair dilekçe yazarsın sen orda çalışan Şöfor den böyle birşey isteyemezsin o adam eğer o servis e saatinde geldiyse adam işini yapmıştır orada tartışarak anca yağmurda daha fazla zaman kaybetmiş oldun

çankırılı
çankırılı @Yorumsuz - 4 yıl Önce

şoförün sucu öğrenciyi tehdit etmesi şoförün haddine değil

Vaatler
Vaatler - 4 yıl Önce

Daha önce otobüs şirketleri belediye ile olan anlaşmalarından şikayetçi iken zaten verdikleri hizmetteki eksiklikleri dile getirmiştim.Trafikte maganda gibi araç kullanmaları,sefer başına düşen yolcu sayısını yüksek tutmak için az sayıda seferler,yolculara olan saygısız davranışlar vs. Sayın editör, bekleme kulubesi 3. dünya ülkeleri için uygun bir çözüm.Asıl olan sefer sayılarını, yoğun olan saatler değerlendirilerek arttırmaktır.Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, Başkan Hakkı Esen'in belediyede çalışanın en düşük 2500 TL vaadi ile öğrencilere ücretsiz ulaşım vaadini yerine getirmemesi beni hayal kırıklığına uğrattı.Kendisinin farklı olduğunu düşünerek oy vermiştim, yanılmışım.Boş keseden vaatler vermiş, 80li yılların siyasetine dönmüş.Halbuki MHP adına belediyeyi alması vekil seçimi için büyük bir fırsattı, henüz değerlendirebildiğini düşünmüyorum.


SIRADAKİ HABER