banner198

Vali Abdullah Ayaz: Çankırı’da konut ihtiyacı var!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da konut sıkıntısı olduğunu, öğrenci ve memurların ev bulmakta sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Vali Abdullah Ayaz: Çankırı’da konut ihtiyacı var!
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da konut sıkıntısı olduğunu, öğrenci ve memurların ev bulmakta sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen Ekim ayı basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Ayaz, Çankırı’da üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak adına ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Çankırı’daki öğrenci yurtlarının üniversite kapasitesini karşılama oranının neredeyse Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu belirten Ayaz,”Üniversitede bizi en çok endişelendiren yurt konusuydu. Ama şu ana kadar çok şükür bir sıkıntımız yok. Gelen hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmadı, kalmayacak da. Yurtlara ilaveten kamp eğitim merkezini hazır olarak tutmuştuk orayı kullanacağız.  Orada da bir kısım öğrencimizi okul başladığında misafir edeceğiz. Rektörlüğümüz ilave kapasiteyle ilgili olarak bir çalışma yaptı. Öğrencilerimizin yurt konusunda bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.

Kentte konut sorununa dikkat çeken Ayaz,  “Çankırı’daki öğrenci yurtlarının üniversite kapasitesini karşılama oranı Türkiye ortalamasının neredeyse 2 katı. Bizde yurt kapasitesi üniversitenin öğrenci kapasitesine göre gayet yüksek. Dünya’da hiçbir yerinde yüzde yüz değildir. Öyle yapsanız da yurtlar boş kalır. Öğrencilerin farklı tercihleri vardır. Ama şehirde konut sıkıntısı var. Buda herkesin bildiği konu. Şehrin bir miktar konuta ihtiyacı var. Şehre gelen memur arkadaşlarımızın da bu konuda sıkıntıları oluyor. Birkaç ay sonra süreç oturacaktır. Özel yurtlarla da temas halindeyiz, oralarda da boş yerler mevcut. Kalacak yerle ilgili bir problem yok ve olmayacaktır.” dedi.

1074 Çankırspor’un futbolcularının ikamet ettiği Kamp eğitim merkezi yurda dönüşmediğini ifade eden Vali Ayaz, “Kamp eğitim merkezi sporculara hizmet verecek bir yer. Biz elimizde yedek kuvvet olsun diye orayı tuttuk. Orası sürekli olarak yurda dönüşmüş değil. Birkaç aylık öğrencilere ev sahipliği yapabilir. Sonrasın da yine sporcuların.” bilgisini paylaştı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2021, 03:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER