banner306
banner198

ÇAKÜ Yerli ve Milli ödeme yöntemine geçti

Kendisini Millî ve Yerli Üniversite olarak nitelendiren Çankırı Karatekin Üniversitesi, ABD’nin Türkiye’ye ilan ettiği küresel boyuttaki ekonomik saldırısına cevap mahiyetinde bir ilke imza attı.

ÇAKÜ Yerli ve Milli ödeme yöntemine geçti
banner145

ABD’nin Türkiye’ye ilan ettiği “ekonomik savaş” karşısında milli bir duruş sergilenen ülkemizde çok önemli bir adım atıldı.

Kendisini Millî ve Yerli Üniversite olarak nitelendiren Çankırı Karatekin Üniversitesi, bu küresel saldırıya cevap mahiyetinde bir ilke imza attı.

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, bizzat başlattığı kampanya ile anlaşmalı oldukları bankaya ait “Master Card”, “Maestro”, “Visa” ve “Amerikan Ekspres(AMEX)” kartlarını iade ederek Yerli ve Milli ödeme yöntemi olan “TROY”a geçiş yaptı.

Rektör Ayrancı yaptığı açıklamada“Son zamanlarda ABD’nin ülkemiz üzerindeki ekonomik saldırıları gün geçtikçe derinleşti. Buna karşı, millet olarak milli bir direniş içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet ise ilk günkü duruşunu koruyarak ABD yaptırımlarına misliyle karşılık veriyor. Bizde Millî ve Yerli bir üniversite olarak metin üzerinde kalan yüzeysel kınamalar yerine,bu saldırıya karşı ciddi, sonuç alıcı ve etkin bir eylem yapmak istedik. Şahsım başta olmak üzere, rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile birlikte bankaya başvurarak“Master Card”, “Maestro”, “Visa” ve “Amerikan Ekspres(AMEX)” ödeme yöntemlerini Yerli ve Milli ödeme yöntemi olan TROY’a çevirdik. Böylece, bu kartlardan alınan komisyon ücretleri, ABD’li ve diğer büyük küresel kartel şirketlere gitmemiş olacak ve ülkemizde kalacak. Tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize mesaj göndermek suretiyle, milli ödeme yöntemi olan TROY’a geçmelerini teklif ettik.Nasıl ki ABD, Türk ürünlerine boykot uyguluyorsa, Türkiye de ABD ürünlerine boykot uygular. Bizim yaptığımızda tam olarak budur. Finansal eyleme, finansal eylemle karşılık veriyoruz. Ülke olarak çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında,%100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Buradan tüm Türkiye’ye ve dünyaya bu ödeme yöntemlerini terk etmelerini öneriyoruz. Böylece, saldırgan sermayeye ve tröstlere gerekli cevabı hep birlikte vermiş oluruz.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Rektör Ayrancı; üniversite yöneticileri, personeli ve hazır bulunan öğrenciler ile TROY’a geçiş için gerekli başvuruları yaptı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304