banner198

Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında İş Bırakma eylemi!

Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında İş Bırakma eylemi!

Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında İş Bırakma eylemi!
banner145
Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında sendikaya üye oldukları için 4 işçinin sözleşmeleri feshedildi. Arkadaşlarının işten çıkartılmasına tepki gösteren işçiler,  arkadaşları işe geri alınana kadar iş bırakma eylemi başlattılar.


Sumitomo Lastik Fabrikasında çalışan işçilerin yaklaşık 210’u Lastik-İş Sendikası’na üye oldu. Fabrika yönetimi sendikaya üye olan 4 işçinin iş akdini feshedince,  fabrikada çalışan yaklaşık 300 işçi, mesainin başlamasına rağmen iş başı yapmadı.


Basın mensupları ve Lastik-İş Genel Merkez yöneticisi İhsan Malkoç, fabrika içerisine alınmazken CHP Milletvekili adayları Murat Berat Atalay ve İhsan Tekin fabrika kapısına giderek işçilere destek verdiler. İşçilerin fabrika içerisindeki bekleyişi sürüyor.

Yapılan görüşmler sonucunda işçiler iş bırakma eylemini sona erdirdi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 14:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
ando
ando - 9 yıl Önce

yorumlar evlere şenlik..çankırılıdan bi şey olmaz

Ilgaz
Ilgaz - 9 yıl Önce

Kurşunluya açılan seramik fabrikası gibi olmasında sonu ne umutlarla açılıyor insanlar göçünü ailesini getiriyor sonuç hüsran inşallah daha sonra başka işler çıkmaz

İşçi
İşçi - 9 yıl Önce

lastik pişirmeye giden filiz, işçilerin hakkını savunmak için neden gitmemiş editör.

cengiz yildirim
cengiz yildirim - 9 yıl Önce

Hakkini savunmayan bizden degildir.belki isini kaybedersin ama serefini kazanmis olursun.sonuna kadar direnin Sakin pes etmeyin.

caner
caner - 9 yıl Önce

Bugün sana yarin ona birlik ol ey çankiri

Cenk ATİK
Cenk ATİK - 9 yıl Önce

çankırılı kardeşim işveren söz verdi 4 dedi sabah 5. kişinin iş akdini fes etti.i̇lk önce fabrikaya sendikayı sokmaya çalışan işverendir. çankırıya şube açmak yerine hedef ücreti 1300 tl olan bir sendika aracılığıyla kırıkkaleden çankırıyı yönetmeye kalktı.bu üçretle çankırı sefelet şehri olur.ben çeker giderim i̇stanbula sen burada sefalet yaşamaya devam edersin.kocaelideki yaşam standartı ile senin standartını karşılaştır.bizim isteğimiz esnafı ile çalışanıyla refah içinde yaşayan bir çankırı

yorumcu
yorumcu - 9 yıl Önce

Türkiyede okadar işsizlik varken yaptıkları çok saçma bi eylem önce çalış sonra hakkını iste daha fabrika yeni açılmışken önce üret...herkesin işe ihtiyacı varken yiyecek ekmek bulamazken güzel bir işiniz var çalışın işte ve halinize şükredin..

hayalet
hayalet - 9 yıl Önce

Direnise bin selam.


SIRADAKİ HABER