banner198

Çankırı’ya 20 milyon TL tutarında yatırım!..

İpeksoy yetkilisi Mustafa Anaçal, Çavundur Termal Oteli anı Tur’dan devir aldıklarını ve Çankırı’ya turizm alanında 20 milyon liralık yatırım yapacaklarını duyurdu.

Çankırı’ya 20 milyon TL tutarında yatırım!..
banner145

Çankırı’ya 20 milyon TL tutarında yatarım!..

Çankırı Çavundur Termal Otel işletmeciliğini alan İpeksoy yetkilisi Mustafa Anaçal, düzenlediği basın toplantısında Çavundur Termal Oteli anı Tur’dan devir aldıklarını ve Çankırı’ya turizm alanında 20 milyon liralık yatırım yapacaklarını duyurdu.

İpeksoy Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Setdar Anaçal açıklamasında, “Turizm sektöründe ticari faaliyetlerde bulunan İpeksoy A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Oğlum Mustafa Anaçal ile birlikte Aile şirketiyiz. Basına özellikle saygı duyurak seviyorum. Allah nasip ederse Çankırı’ya hep birlikte hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İpeksoy A.Ş yetkilisi Mustafa Anaçal yaptığı açıklamada” İpeksoy A.Ş, İnşaat Otomotiv Sigorta ve Turizm sektörlerinde ticari faaliyetler gösteren aile şirketimizdir. İnşaat sektöründe ticari ve konut inşaatları yapıyoruz. Otomotiv sektöründe operasyonel Filo araç kiralama işleri yapıyoruz. Sigorta sektöründe bütün sigorta şirketlerinin acentesi olarak tüm branşlarda Sigortacılık faaliyetleri yürütüyoruz. Turizm sektöründe 2014-2019 yılları arasında çavundur eski belediye kaplıcalarının işletmeciliğini yaptık. Bu yıl mayıs ayında mülkiyeti Çankırı Valiliğine ait olan Çavundur Mahallesi'ndeki 110 oda ve 300 yatak kapasitesinden ibaret, içerisinde Termal havuzlarında olduğu Termal turistik otelin işletmeciliğini Çankırı Valiliği'nin muvafakatiyle eski işletme firması olan Anı Tur'dan devir almış bulunmaktayız.”dedi.

“Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak”

Anaçal yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Kurşunlu ilçesine bağlı Çavundur Mahallesinde Termal su kaynağı bulunmaktadır. Sıcaklık derecesi, içerdiği zengin mineraller ve şifası bakımından ülkemizdeki diğer Termal sulardan daha kalitelidir.Kaynak etrafında 3 adet işletme vardır.Bu kaynağının ve işletmelerin İstanbul- Samsun E-80 D-100 kara yolunda olması, bu yolun 30'a yakın vilayete ve bir çok dış ülkeye giden bir yol olması ayrıca 100 kilometre yarıçapında bir milyon nüfusun bünyesinde barındıran Çankırı dahil Kastamonu ve Karabük İllerinde başka bir Termal kaynak olmaması çok büyük bir potansiyeldir. Şunu söylemek isterim ki, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak itiraf etmeliyiz ki İlimiz olarak bütün bu imkan ve olanaklar ile bugüne kadar Termal turizmde bir arpa boyu yol kat edemedik. Yol kat edemediğimiz gibi her geçen günde geriye gittik.” dedi.

Sözlerine devam eden Anaçal, “Ticari anlamda maddi ve manevi bütün birikimlerini İstanbul'da edinmiş Çankırı'lı olarak bu duruma karşı duyarsız kalmak istemedik. Bu düşüncelerle bundan 5 yıl evveli 12 firmanın ihalesine katıldığı eski belediye Kaplıcaları'nın işletmesini en yüksek bedeli vererek üstlendik. Bölgeyi ve ilimizi şahlandıracak güzel bir yatırım yapmak istememize rağmen elimizde olmayan yasal,bürokratik ve teknik nedenlerden dolayı yapamadık. Yılmadık ve pes etmedik, aynı düşüncelerle işletmesini devir aldığımız mülkiyeti Çankırı Valiliğine ait olan Termal turistik tesislerin eski işletme firmasının bir yıl boyunca ileri sürdüğü her türlü olumsuzluğa rağmen, aynı zamanda bütün dünyayı ve ülkemizi son derece olumsuz etkileyen pandemi sürecininde tam ortasında büyük bir fedakarlık ve cesaret sergileyerek ciddi bir devir bedeli ödeyerek Çankırı Valiliği'nin muvafakatiyle kiracılık hak ve yükümlülüklerini devir aldık.” açıklamasında bulundu.

Tesise yıllarca çivi dahi çakılmamış -

İl Özel İdaresine ait tesise yıllarca çivi dahi çakılmadığına dikkat çeken Anaçal, “Yıllarca çivi çakılmadan içler acısı bir halde işletilen bu tesisi devir almadan önce, eski işletme firmasının daha önceden Valilik ile yaptığı kira sözleşmesindeki 25 yıllık kira suresinden 9 yıl kaldığını ve bu süre ile devir bedeli de ödendikten sonra yatırım yapılamayacağımızı ve 20 milyon TL tutarında yatırım karşılığında mevcut 9 yıl süreye ilave olarak süre uzatımı talebimizin olacağını yetkililere iletmiştik. Yetkililerden de bu talebimize olumlu cevaplar almıştık. Devir işlemlerinden hemen sonra Mimar, mühendis ve profesyonellerimiz tarafından hazırlanan yatırım planlarımızı ve projelerimizi gerek Valimize gerekse il genel meclisimize sunduk. Geçtiğimiz hafta yapılan İl Genel Meclisi toplantısında talebimiz değerlendirilmiş, mevcut 9 yıl süremize ilave olarak taahhüt etmiş olduğumuz yatırımları 3 yıl içerisinde yapmak koşuluyla 25 yıl daha süre uzatılması kararlaştırılmıştır bu vesileyle yapacağımız yatırımın önünü açan ve bizlere destek olan bütün Devlet büyüklerimize şahsım ve şirketimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“İlimiz Termal Turizm potansiyelinin gelişmesine öncü olacaktır”

Anaçal, “Bütün bu sürecin sonunda artık geldiğimiz nokta itibariyle sorumluluğumuz daha da fazla artmıştır. Sorumluluğumuzun farkındayız Bu anlamda zaten ilk önce başlatmış olduğumuz İnşaat ve yatırım sürecini daha da hızlandırdık Allah'ın izniyle en kısa sürede yatırımlarımızı tamamlayacağız. İnanıyorum ki yapacağımız bu yatırım artık ilimiz Termal Turizm potansiyelinin gelişmesine öncü olacaktır. Bu potansiyelin fiziki bir yatırımla gelişmesi ancak siz değerli basın mensuplarımızın da tanıtım noktasındaki destekleriyle mümkün olacaktır. Bu anlamda bizlere destek olacak olmanıza olan inancımız bizlere güç ve cesaret vermektedir.” diye konuştu.

Yatırımın detayları hakkında bilgi veren Anaçal, “Otel binalarının iskeletini koruyarak Bütün Odalarda Cafe Restaurant Lobi Resepsiyon ve bütün ortak alanları baştan aşağı yenileyeceğiz. Erkeklere ve kadınlara özel kaydıraklı havuzlar, Termal havuzlar ve SPA bölümlerinin olacağı ilave bir kompleks yapacağız. Bütün inşaat çalışmalarından sonra güzel bir çevre düzenlemesi ile bu yatırımı taçlandıracağız.” şeklinde konuştu.

Bölgemizde Termal Turizm sektörü gelişsin istiyoruz

Anaçal, “Otelimiz Kurşunlu İlçesi Çavundur Beldesi’nde bulunan termal kaynaktan 54 °C sıcaklıkta 47 litre/saniye su çıkmaktadır. Ayrıca Otelimizde diğer hiç bir otelde bulunmayan bir  Tuz odası projemiz devam ediyor. Otelimiz Gerede-Samsun (E 80) Devlet Karayolu'na 1.5, Kurşunlu'ya 9, Çankırı'ya 90, Ankara’ya 160, İstanbul’a 407 km uzaklıkta bulunmaktadır. Tesisimiz 115 oda ve 300 yatak kapasitesine sahiptir. Bölgemizde Termal Turizm sektörü gelişsin istiyoruz. Çankırı’ya hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 16:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
RİDVAN  KARAMAN
RİDVAN KARAMAN - 4 yıl Önce

YAZILANLARI SONUNA KADAR OKUDUM. ÇOK KEYİF ALDIM MEMLEKETİMİZDE SİZİN GİBİ DUYARLI İŞ İNSANLARININ ÇIKMASI AYRICA ÇANKIRI MIZ İÇİN ŞANS OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. İŞİNİZ RAST GELSİN RABBİM UTANDIRMASIN. BİRİNİZE BİN VERSİN. NİYETİNİZİ HALİSANE OLDUĞUNU BİLİYOR VE HEDEFİNİZE ULAŞMANIZ İÇİN RABBİM DUA VE NİYAZ EDİYORUM. BU HİZMETİN ÇANKIRI MIZA VE ŞİRKETİNİZE HAYIRLAR GETİRMESİ DİLAĞİMDİR. BAŞARILAR.

Öylesine Birisi
Öylesine Birisi - 4 yıl Önce

Yav ne yatırımı. Yıllardı bu memleketi gelen yedi giden yedi, ne iş adamları ne siyasiler gördü memleket... Müteahhitler hastane kemba arasında ki yolu düzeltemedilerde kaçtılar. Ben yatırıma felan inanmıyorum.

Ahmet Korkut
Ahmet Korkut - 4 yıl Önce

Kurşunluya yatırım yapanlar ne hikmetse hizmete gelmiyor. Para koymadan para kazaaya geliyor sonuç ortada

SIRADAKİ HABER