banner198

Güneş Enerjisinin Kullanımı Yaygınlaşıyor

Güneş Enerjisinin Kullanımı Yaygınlaşıyor

Güneş Enerjisinin Kullanımı Yaygınlaşıyor
banner145

 Yenilenebilir enerji türü olan güneş enerjisi ile elektrik üretme, ısınma sağlanabiliyor. Büyük işletmeler tarafından özellikle fabrika gibi yüksek elektrik harcaması yapılabilen yerlerde kullanılan güneş enerji sistemleri, ekonomik bir çözüm oluyor. Tüm dünyada yararlanabilen bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi, ülkeler arasında enerji bağımlılığı oluşturmadığı için kolay bir şekilde kullanılabiliyor. 

 

Güneş enerji sisteminin kurulmasında bölgenin güneşli gün sayısının büyük bir önemi var. Türkiye’nin en çok güneş ışığı alan bölgelerinden biri Şanlıurfa ve buna bağlı olarak son zamanlarda Şanlıurfa güneş enerji sistemleri açısından gelişme göstermeye başladı. Şanlıurfa ve çevresinde kurulan solar sulama sistemleri sayesinde sulama yapılması gereken ve elektriğin olmadığı yerlerde solar pompalar sayesinde sulama yapılabiliyor. Bu sayede çiftçiler istedikleri alanda su ihtiyaçlarını solar sulama sistemleri ile karşılayabiliyor. Sistem, 70 metre derinlikten günde 350 ton'a kadar su çıkarabilme yapabiliyor.

 

Neden güneş enerjisi?

 

Güneş enerjisi tükenmeyen bir enerjidir. Çevreyi kirleten duman, kükürt, karbonmonoksit gibi zararlı etkenler bulundurmayan güneş enerji sistemleri, aynı zamanda temiz bir enerjidir ve radyasyon yaymadığı için kanserojen etkisi de yoktur. Boş alan olarak duran çatıların değerlendirilerek kurulan güneş panelleri ile güneş enerjisinden yararlanılabilir ve kurulumu kolaydır. Bunun dışında:

 

-       Binalarda merkezi ısınma ve elektrik üretimi,

-       Karmaşık olmayan teknolojisi,

-       Enerji gereksinimi olan her bölgeye kurulabilmesi,

-       Bakım maliyetinin olmaması,

-       Enerjinin başka ülkelere bağımlı olmaması güneş enerji sistemlerinin avantajları arasında sıralanabilir.

 

Güneş enerjisi panelleri, güneş enerjisini alarak kullanım suyunun ısıtılmasında kullanır. Bu paneller, ortam sıcaklığını değil, güneşten gelen enerjiyi kaynak olarak alır. Yani hava sıcaklığı ne olursa olsun, kış güneşinde ve her mevsimde güneş enerjisi paneli su ısıtması yapabilir.

 

Ev, fabrika ve sulama alanlarında güneş enerjisi sistemlerinden yararlanmak için www.selamelektronik.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Solar sulama sistemi, otopark üzeri güneş enerji sistemi ve güneş enerjisi paneli alışverişinizi selamelektronik.com üzerinden yapabilirsiniz. Selamelektronik.com web sitesinden güneş enerji sisteminiz için şarj sistemi, sistem aküsü de satın alabilirsiniz.

(bu bir ilandır)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER