banner198

İşçilerden AK Parti vekillerine sert tepki! 65 geçici personel işsiz kaldı

Çankırı’da İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı kurulan Geri Gönderme Merkezi’nde çalışan 65 personel, yaş sınırına takıldı.

İşçilerden AK Parti vekillerine sert tepki! 65 geçici personel işsiz kaldı
banner145

AK Parti vekillerine sert tepki! 65 geçici personel işsiz kaldı

Çankırı’da İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı kurulan Geri Gönderme Merkezi’nde çalışan 65 personel, AK Parti yetkililerince verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyerek işsiz kaldıklarını ifade ettiler. “Bizler Çankırı’dan 2 tane vekil çıktığı ve ikisinin de Ak Partiden olduğu için sesimizi duyuramadık ve mağdur edildik. Ak Partili Milletvekillerine güvendiğimiz için kara kara düşünüyoruz.”tepkisini dile getirdiler.

Çankırı’da Göç İdaresi’ne bağlı olarak hizmet veren Çankırı Geri Gönderme Merkezi’nde taşeron firma aracılığı ile çalışan 50’si güvenlik, 10’nu temizlik ve 5’i şoför olmak üzere toplam 65 personel, işin devamlılığı konusunda kendilerine verilen sözlerle hareket ettiklerini ancak yeni işçi alımlarında 30 yaş ve KPPS sınırının getirilmesiyle bir anda işsiz kaldıklarını ifade etti.

Yaş sınırı geldi deneyimli personel açıkta kaldı! –

İş konusun da daha öncede sıkıntı yaşayan işçiler, ilk defa 2019 yılında taşeron şirket aracılığıyla 6 ay süreyle işe başladıklarını daha sonra çıkışları yapılarak TYÇP programı kapsamında 6 ay ve 3 ay’lık dönemlerde 9 ay farklı yerlerde çalıştıklarını ifade etti. En son Mart 2021 tarihinde TYÇP programı sona eren işçiler,  “Bize şirket üzerinden 3 yıllık sözleşme yapılacak şekilde işe alınacağımız söylendi. Daha sonra TYÇP kapsamında işe alındık. Firmayla başladık TYÇP ile bitirdik. Şu anda yeni gelen kadroda, alınacak kişilerde 30 yaş sınırı ve KPSS şartı konuldu. Altmış beş kişinin 62’si 30 yaşın üzerinde insanlarız. Yaş sınırı geldi deneyimli personel açıkta kaldı.” diye konuştular.

Kamuda şirket elemanlarına verilen haktan yararlanmak istiyoruz -

İşçiler, TYÇP programının çevre temizliği statüsünde çalışan işçiler için olduğunu ancak yaptıkları işin programı kapsamında olmasa da program üzerinden işe alınıp güvenlikçi statüsünde çalıştırıldıklarını belirttiler. Yaptıkları iş nedeniyle  kamuda şirket elemanlarına verilen haktan yararlanmak isteyen işçiler, seslerini duyurmak için her türlü anayasal hakkın tanıdığı eyleme başvurmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Geri Gönderme Merkezi, Türkiye’ye yasadışı yollarla girerken yakalanan yabancı uyruklu kişilerin sınır dışı iade edilme süreçlerinde barınması amacıyla 2019 yılında Çankırı Süleymanlı mevkiinde hizmete girmişti.

Haber Merkezimize açıklama yapan işçiler, yaşadıkları süreci kamuoyu ile paylaştı:

Biz Çankırı’nın Ak Partili Vekilleri ve İl Başkanlığı tarafından mağdur edilmiş olan 65 kişilik Çankırı’nın evlatlarıyız. Çankırı İline Yapılan ve İl Göç İdaresine Bağlı Olan Çankırı Geri Gönderme Merkezine 11/07/2019 tarihinde 50 tane Özel Güvenlik Görevlisi 10 tane Temizlik Görevlisi ve 5 tane Şoför olmak üzere 65 kişi şirket elamanı olarak işe başladık.

Sözleşme 30.11.2019 tarihine kadar geçerliydi ancak bize işe girerken söylenen bu işin devamlı olduğu, bu sözleşmenin tarihinin sadece ihaleye giren şirket için geçerli olduğu, o şirket gitse bile burada kalan personelin işine devam edeceği sadece şirketin değişeceği, buradaki personellere kadro verileceği bildirildi.

Bizlerde bu heyecanla hayatımızı düzene koymak için kimimiz evlenip yuva kurdu, kimimiz borçlarını yapılandırdı, kimimizde ev araba aldı. Ancak yaklaşık dört ay sonra bizlerin yerine Urfa ilinden 100 kişi civarında güvenlik ve temizlik personelleri getirildi. 30.11.2019 tarihine kadar sözleşme gereği işimize devam edeceğimiz ancak bu tarihten sonra ne olacağımızın bilinmediği idare tarafından bildirildi.

Bunun üzerine Çankırı Ak Parti Milletvekillerine ve Çankırı Ak Parti İl Teşkilatına mağduriyetimizi bildirmek için defalarca gittik. Yaptığımız görüşmelerde bizlere mağdur edilmeyeceğimiz, tekrardan işe alınacağımız vaatleri verildi. En az 3 yıllık daha bir sözleşme sizin için hazırlanıyor devamında da kadronuzu alırsınız dediler.

Bu süreçte sizleri mağdur etmemek için TYP kapsamında sizleri çalıştıracağız dediler ve mesleği güvenlik görevlisi olan 35 kişi Çankırı Valiliği Emrinde temizlik işlerinde 9 ay kadar çalıştırdılar. Eski personel öncelikli olacak diye her seferinde söyledikleri için bu arkadaşlar temizlik görevlisi olarak diğer kurumlara çalışmaya gittiler. Bizler 2 yıl kadar bu şekilde bir hayat sürdükten sonra ise Çankırı Geri Gönderme Merkezi için kadro geldi ve gelen kadroda KPSS ve 30 yaş şartı getirildi.

Bu şartlara uyan aramızdan sadece 3-4 kişi var ve onlarda kura ile işe alınacaklar. Bu alımlar belli olduktan sonra ise bize ‘’Sizin işinizi çözeceğiz, bizler sizin mağduriyetlerinizi biliyoruz, sizleri açıkta bırakmayacağız, bize biraz zaman verin’’ şeklinde bizleri yaklaşık 2 yıl oyaladıktan sonra ‘’30 yaşından küçükler ve KPSS sınavına girenler başvurusunu yapsınlar diğerleri ise başlarının çaresine baksınlar. Biz sizler için 2 yıldır uğraşıyoruz daha ne yapalım’’ diye cevap vererek başlarından atmışlardır.

Bizler Çankırı’dan 2 tane vekil çıktığı ve ikisinin de Ak Partiden olduğu için sesimizi duyuramadık ve mağdur edildik. Bu saatten sonra her birimiz çaresizlik içerisinde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Urfalı kardeşlerimiz zamanında Urfa Otobanını kapattıkları için bu gün kadrolu olarak 40-50 yaşında görevlerini yapıyor bizler ise Ak Partili Milletvekillerine güvendiğimiz için kara kara düşünüyoruz.

vip

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 16:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vekillereeee
Vekillereeee - 3 yıl Önce

Vekillerin işi gücü kalmamıs köy köy gezip yapılan yollara kaldırım taslarına bakıyolar baska işleri yok köy işine muhtarı bakar baskanı bakar onlar köyden sorumludur sen vekildir halkına bakacaksın derdine bakacaksın merkeze bakacaksın magduru göreceksin amaa nerdeeeee

SALİH KARATATSERT
SALİH KARATATSERT - 3 yıl Önce

BİR ÇANKIRILI SEVDALISI OLARAK ÇANKIRILI VATANDAŞLARIMIZIN BÖYLE BİR OLAYLA KARSILASMASINI ESHEFLE KINIYORUM YAZIK O KADAR KİŞİYE 65 KİŞİ NEDİR YA...

KEVSER SARIDAR
KEVSER SARIDAR - 3 yıl Önce

ya anlamıyorum bu kadar tecrübeli orada görev yapmıs işsiz varken tekrar işe almak nedir ? kayseriden eski mesai arkadaslarıma Allah kolaylık versin!

Murat boz
Murat boz - 3 yıl Önce

İki yıldır oyalayan bir milletvekilinden de böyle bişey beklenir onlar emekten anlamaz bu 65kisi ekmeğinin peşinde ama vekiller emek nedir bilmezler bunların haklarini odeyemezler inşAllah adalet yerini bulacak

cengo hrryt
cengo hrryt - 3 yıl Önce

Yazık bu kadar insana .

BEGÜM SERT
BEGÜM SERT - 3 yıl Önce

Ak parti 30 yaş üstünü kullanmış...sıradaki gelsin...istanbulda böyle değil

saddettin tataryurt
saddettin tataryurt - 3 yıl Önce

Tecrübeli ve deneyimli arkadaşları çıkartıp 30 yaşındaki insanları almak ^^^^mantıksız^^^ GELECEK SEÇİME PROPAGANDA

Fırat ALTITUR
Fırat ALTITUR - 3 yıl Önce

Ne güzel Çankırı


SIRADAKİ HABER

banner304