banner198

Söğütsen yetkilisinden pişkin açıklama!

İşçi ücretlerinin ödenmemesi yüzünden eylemlerle tanınan Kurşunlu Söğüt Seramik Fabrikasında, üst düzey yetkili Ahmet Çebi'den pişkin bir açıklama geldi.

Söğütsen yetkilisinden pişkin açıklama!
banner145

Daha bir yıl öncesine kadar yüzlerce işçinin ayrılmak zorunda bırakıldığı fabrika yönetisinden pişkin bir açıklama geldi. İşçi ücretlerinin ödenmemesi yüzünden eylemlerle tanınan Kurşunlu Söğüt Seramik Fabrikasında, üst düzey yetkili Ahmet Çebi, çalıtıracak personel bulamadıklarını söyledi.

 

İlanlarla işçi aradıklarını söyleyen Çebi, Türkiye'de işçi bulamadıkları için Gürcistan'dan bile işçi getirmeye çalıştıklarını söyledi. Binlerce işçiyi mağdur eden fabrikanın işçi bulamamaktan yakınması ise traji komik bir açıklama olarak dikkat çekti.

Fabrikanın üst düzey yöneticisi Kenan Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 660 kişinin çalıştığı fabrikada acil olarak bin kişiye daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bölgede personel konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Çebi, "Çankırı, Karabük ve Kastamonu ile ilçelerinden eleman bulmaya uğraşıyoruz. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 81 ilde yaptığımız duyurulardan sonuç alamadık, Gürcistan'dan bile işçi getirmeye çalışıyoruz. Amacımız, bu tesisi tam kapasite çalıştırmak" diye konuştu.

 

İlçeyi Gizlice Terk Ediyorlar! -TIKLA OKU-

"Barınma sorunu da yok"

 

Çebi, kent dışından gelecek işçilerin barınma sorununun da olmadığına belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar 'iş bulamıyoruz' diyor, biz de çalıştıracak personel bulamıyoruz. Nasıl işsizlik var anlayamadık? Fabrikamızdaki tesislerde yaklaşık 300 kişiyi barındırabilecek konutlarımız var. Gelecek işçilerin konaklaması için TOKİ 900 konutluk proje başlattı. Kalacak yer problemi yok. İşçilerin hepsi sigortalı. Fabrikada tecrübesiz eleman bin 100 lira maaşla başlıyor. Kalifiye elemanlara da bin 500 lira ödüyoruz. İnsan arıyoruz, vasıflı ya da vasıfsız önemli değil. Biz burada bir nevi okul gibiyiz, gerekirse personeli yetiştiririz."

 

"Tecrübeli mühendise 3 bin lira maaş"

 

Mühendislere de ihtiyaçları olduğunu dile getiren Çebi, "Teknoloji ağırlıklı bir fabrikayız. Mühendislere de iş imkanı sağlamak istiyoruz. Kimya, elektrik, elektronik, makine, endüstri, çevre ve seramik mühendislerine ihtiyacımız var. Mühendislerin tecrübesiz olanlarına 2 bin lira, tecrübelilerine 3 bin lira maaş veriyoruz" ifadesini kullandı.

 

İlçeyi Gizlice Terk Ediyorlar! -TIKLA OKU-

Büyük umutlarla açılmıştı!
Öte yandan Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in büyük gayretleri ile milletvekilliği döneminde Kurşunlu'ya kazandırılan yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alana sahip granit fabrikası açıldığında Çankırı ve çevre iller için umut kapısı olmuş ve büyükşehirlerden dahi ilçeye tersine göçler başlamıştı.

 

Ancak beklenen umutlar fabrika yönetiminin ödemelerde yaşattığı tutum dolayısı ile tersine döndü.  Aylarca işçi ücretleri ödenmediği için çok sayıda işçi mağdur oldu. Kredi kartlarını ödeyemediği için icralık olan işçiler, esnafa ve ev sahiplerine kira borçlarını ödemediği için gece yarısı ilçeyi sessizce terk etmek durumunda kalmıştı. Aylarca maaş alamayan işçiler, fabrika tarafından ücretsiz izine ayrılarak mağdur edilmiş, bu şekilde işçilerin kendi istekleri ile ayrılmalarının sağlanarak, fabrika  tazminat ödemekten de kurtulmaya çalışmıştı.Hala eski alacaklarını tahsil edemeyn işçilerden bazıları ise işyeri hakkında mahkemelerde açtığı davalar ise sürüyor.

 

İşçi eylemleri ile tanınan  fabrika, aynı şekilde esnafa olan borçlarını da ödemediği yada geç ödediği için ilçe esnafından veresiye ekmek dahi alamaz hale gelmişti.

İlçeyi Gizlice Terk Ediyorlar!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 17:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
sahin ergun
sahin ergun - 9 yıl Önce

Yuzsuzlugun daniskasida bu olmali. Ulan 2 aenedir tazminatimi alamadim calistigim surece emekliler gibi 3ayda bi maas aliyorduk . Evine ekmek goturemedigi icin bosananlar mi dersin. Daha neler iscinin karni acken fabrikada yemek bulamazken genel mudurun onunde kebaplar kavurmwlar, boyle asalik bi fabrika orasi bide utanmadan bu bildiriyi mi yapiyonuz . Kacak isciyi daha oncede calistiriyodunuz sanki hic yapmamis gibi isci aramadan once adam olun guven saglayin

Gevsekler sizi
Gevsekler sizi - 9 yıl Önce

Ulan once bes binlira tazminatimi. Ver sizin gibi. Hirsizlara kimse gelmez tabi ins altinda kalirsiniz. O fabrikanin

Serkan adiguzel
Serkan adiguzel - 9 yıl Önce

baştan böyle olacağı belliydi. firmanın geçmişine bakıldığında yaptıklarını tahmin etmek çok zor değil. şimdi o büyük gölün olduğu doğa ne olacak? firmanın geldiği günlerde bir sürü kişi firma adına konuşuyordu. sanırım şimdi söyleyecekleri önemli. kandırıldık mı acaba?

yusuf emiral
yusuf emiral - 9 yıl Önce

Bu tür firmalara devlet her imkanı tanıyor da bu yapılanlara neden hesap soran bir denetleme mekanizması yok... yazık çok yazık...

sahtekarlar
sahtekarlar - 9 yıl Önce

korkmayin artik akp nin foyasi meydana cikicak koalisyon hukumetiyle. halk bankasindan alinan batik kredi gibi

seramik mağduru
seramik mağduru - 9 yıl Önce

maaşını alamayan yüzlerce kişi vardı aylarca eylem yapıldı,, karayolu kapatıldı..hiçbir hükümet yetkilisi çözüm bulmadı sormadılar bile..hala alacakları olan yüzlerce kişi vardı..yetkililerin halkın mağdurun yanında olması ve çözüm bulması lazım...sayın admin haberiniz için teşekkür ederiz

Mustafa Biçer
Mustafa Biçer - 9 yıl Önce

Suçlu aramak gerekiyorsa hepimiz suçluyuz.En başda binlerce dönüm araziyi bedava verdirenler vermeyenlerin kini 18 maddeye sokup belediyenin istimlak etmesi bunda encümende bulunanlar,yola sıfir tarlamızın 18 maddeden ıstimlak edip fabrıkaya vermesi karşılında billmem nerede oldugu bilinmeyen bir araziden 159 ortaklı bir yer göstermeleri.bu şekilde bir süru ailenin magdur edilmesi her kim bu olaylara alet olmuş sa hakkımız haram olsun.kimseye kalmaz bu dünya

söğütlü
söğütlü - 9 yıl Önce

söğüte çankrıdan gürcü getirdiler akşama kadar laylaylom benim yerli halkım köpek gibi çalışıyo bunların keyfi yerinde


SIRADAKİ HABER