banner198

Eldivan Oryantiring sporuyla tanıştı

Eldivan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve ODTÜ Spor Kulübü iş birliği ile ilçemizde ilk defa oryantiring eğitimi ve yarışması gerçekleştirildi.

Eldivan Oryantiring sporuyla tanıştı
banner145

Eldivan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve ODTÜ Spor Kulübü iş birliği ile ilçemizde ilk defa oryantiring eğitimi ve yarışması gerçekleştirildi.

Milli Sporcular tarafından 10-14 yaş gurubu çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen teorik eğitiminde, oryantiring tanıtıldıktan sonra Göl bahçe parkında yarışmaya geçildi. Yağmura rağmen çocuklarımızın yarışma istekleri, çabaları görülmeye değerdi.

Eğlenceli ve spor dolu bir hafta sonu geçiren yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı eğitim sonrası yapılan yarışmada çocuklar yeni bir spor dalı ile tanışmanın heyecanını yaşadı. Yarışma sonrası tüm katılımcılara ve dereceye girenlere hediyeler verildi.

İlçe Müdürü Burak Ergül burada yaptığı açıklamada, “ Oryantiring harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir doğa sporudur. Muhteşem Doğası ile ön plana çıkan ilçemizde de bu sporu tanıtarak, sporu yaygınlaştırmak ve her kesime spor yapma imkânı sunmak istiyoruz. Ormanlık alanda, şehir merkezinde ve göl bahçe parkında daha önceden çizilmiş oryantiring haritalarımız mevcut.” Dedi

Ergül, “Eldivan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Oryantiring Federasyonu ve İş insanı Tufan Kıdıman’ın destekleri ile 13-14 haziranda ilçemizde gerçekleştirilecek olan Oryantiring Türkiye Şampiyonası öncesinde ve Amatör Spor Haftası nedeniyle de hafta sonu faydalı ve güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Her yaştan herkese bu eğitimin verilerek ilçemizin Oryantiring sporu ile anılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Programa Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, İlçe Müdürü Burak Ergül, ODTÜ Spor Müdürü Şahin Oğuz, İş insanı Tufan Kıdıman öğrenciler ve veliler katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 01:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN ÇALIŞKAN
HASAN ÇALIŞKAN - 4 yıl Önce

Çok begendim

SIRADAKİ HABER