banner198

Eldivan’da tarihi gün! İlçe doğalgaza kavuştu…

Çankırı’nın Eldivan İlçesi Doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadı.

Eldivan’da tarihi gün! İlçe doğalgaza kavuştu…
banner145

Çankırı’nın Eldivan İlçesi Doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadı. Tarihi günde vananın açılmasıyla doğalgaz meşalesi yakıldı. Coşkuya kapılan yaşlı bir vatandaş, davetliler önünde Eldivan yöresel türküsü eşliğinde doyasıya oynadı.   

Eldivan ilçesi, belediye önünde düzenlenen törenle doğalgazına kavuştu. Kargaz tarafından vatandaşın özlemle beklediği doğalgaz ilçeye verildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, törende yaptığı konuşmada, Eldivan'ın hizmete doymadığını söyledi. Eldivan ilçesine yapılan yatırımlara vurgu yapan Çivitcioğlu, "Allah'ın izniyle Orta ilçemizde de bir aya kalmadan bu programı inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in talimatıyla Eldivan ve Orta ilçemize doğal gaz geldi. Bunun da bilinmesini isterim. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, törende yaptığı konuşmada; Eldivan'ın tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirterek muhalif gruplar tarafından dile getirilen  ‘gelmez’ denilen doğalgazı getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Lafcı, "Biz bu işe inanmasaydık doğal gazı yakamayacaktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'İman varsa imkan da vardır' sözünü biz kendimize öncü, rehber eyledik. Biz bu doğal gazı yakacağımıza canı gönülden inandık. Bizlere inanan teşkilatımız sayesinde doğal gazımızı ilçemize kazandırdık. İnşallah daha iyi hizmetleri de ilçemize görev süremiz boyunca kazandıracağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından doğalgaz meşalesi, dualar eşliğinde kurban kesilerek yakıldı. Doğalgazın vanasının açılması ile birlikte meşale yakma töreni gerçekleştirildi. Coşkuya kapılan yaşlı bir vatandaş, davetliler önünde Eldivan yöresel türküsü eşliğinde doyasıya oynadı.  

 

Törene; Kaymakam Mustafa Babacan, AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, İGM Başkanı Mustafa Çıbık,  AK Parti Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eldivan’ın doğalgaza geçmesinin ardından, Çankırı ilçeleri arasında Orta, Yapraklı ve Bayramören’in haricinde doğalgazla tanışmayan ilçe merkezi kalmadı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 04:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Unutulan
Unutulan - 2 yıl Önce

Kuzeydoğuda bir ilçe var. Adı Yapraklı...

SIRADAKİ HABER

banner304