Ünürlü Öğrenciler Anıtkabir ve Cumhuriyet Müzesi’nde Tarihle Buluştu
Ünürlü Öğrenciler Anıtkabir ve Cumhuriyet Müzesi’nde Tarihle Buluştu
İçeriği Görüntüle

Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılırmak’ta bulunan uygulama arazisinde arpa ekimi gerçekleştirdi.

Tarla Tarımı, Tahıllar ve Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği dersleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, birinci ve ikinci sınıfta öğrenim gören toplam 40 öğrenci katıldı.

Ekim öncesinde Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, öğrencilere yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından 170 dekarlık tarım arazisine 2 traktörle arpa ekimi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Kuşvuran, uygulama sırasında öğrencilerine toprağın ihtiyaç duyduğu besin maddeleri ve bunların tarım arazisinde doğru kullanım yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.

Arpa ekiminin ardından öğrenciler, uygulama arazisinin diğer bölümünde yer alan 60 dekarlık çeltik tarlasını da ziyaret etti. Burada çeltik üretimi hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra çeltik fabrikasını gezerek ürünün tarladan sofraya uzanan üretim sürecini yakından gözlemleme fırsatı buldu.

Prof. Dr. Kuşvuran, uygulamalı eğitimlerin öğrencilerin mesleki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Öğrencilerimiz burada teorik bilgilerini sahada deneyimleme fırsatı buluyor. Bu tür etkinliklerle hem üretim bilinci hem de tarımsal farkındalık artıyor.” dedi.

Kaynak: Bülten