banner198

ÇKÜ'lü öğrencilerin formasyon tepkisi!

Üniversite öğrencileri, Başbakan Davutoğlu’nun seçim beyannamesindeki formasyon vaadi sözünün tutulmasını istiyor.

ÇKÜ'lü öğrencilerin formasyon tepkisi!
banner145

 Üniversite öğrencileri, Başbakan Davutoğlu’nun seçim beyannamesindeki formasyon vaadi sözünün tutulmasını istiyor.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanlarının açıklamasının ardından öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı. Üniversitelere verilen pedagojik formasyon kontenjanı azaltılmasına tepki gösteren öğrenciler, Başbakan Davutoğlu’nun seçim beyannamesindeki formasyon sözünü tutmasını istedi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) Öğrenci Konsey Başkanı Adnan Taha Tuğrul ve öğrenciler üniversite bahçesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Üniversite öğrencileri olarak aslında formasyon mağdurları olarak bir araya geldik. Biz seçim beyannamesinde sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun üniversitelerde formasyon sorunu varsa çözeceğiz demişti ve üniversite öğrencileri olarak bizler sevinmiş ve mutlu olmuştuk. Başbakanımızdan böyle bir söz aldığımız için fakat bugün açıklanan formasyon kontenjanlarında 500 bin tane formasyon bekleyen öğrenci olmasına rağmen sadece 15 bin kontenjan açıklandığını görmekteyiz. Bu demek oluyor ki yaklaşık 485 bin tane işsiz ve mağdur üniversite öğrencisi oluşmakta bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi için Başbakanımıza buradan sesleniyoruz. Biz kendisinin sözüne inandık, itibar ettik. Ve kendisinin de sözünü tutacağına inanıyoruz.”

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne 100 formasyon kontenjanı verilmesine de tepki gösteren öğrenciler, “Bizim üniversitemize formasyon olarak sadece 100 tane kontenjan ayrılmış. Fakat bizim üniversitemizde bu sayıdan daha fazla formasyon bekleyen öğrenci var. Öğrencilerin parasını vererek bu hizmetten yararlandığı formasyon uygulamasının özel sektörde bile mecburi hale gelen pedagojik formasyonu öncelikle üniversitemizde daha sonra da tüm Türkiye’deki üniversitelerde kontenjanın arttırılmasını üniversite öğrencileri olarak talep etmekteyiz.” dedi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 17:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

türk insanının sorunu belli! devlet kadrosuna geçeyim,kendini geliştirmek,okumak,bilgi için çaba göstermek yok! dağın başındaki okulu bitirdin diye kimse sana iş vermez.ara sınavlara finallere bir hafta kala ders çalışıp devletten iş istemek olmaz kaldı ki burayı tercih edenlere devlet iş garantisi vemedi ..sonra siyasilerin ancak oy deposu olursunuz.

SIRADAKİ HABER