banner198

DİNBİRDER Noel Baba'ya savaş açtı!

Karatatar “İnançlarımızla ve tarihî değerlerimizle asla bağdaşmayan yılbaşı kutlamaları, aidiyet duygusunun erozyona uğraması ve kimlik krizinin sonucudur”

DİNBİRDER Noel Baba'ya savaş açtı!
banner145

Din Görevlileri Birliği Derneği, Çankırı Şubesi Başkanı Faruk Karatatar, “İnançlarımızla ve tarihî değerlerimizle asla bağdaşmayan yılbaşı kutlamaları, aidiyet duygusunun erozyona uğraması ve kimlik krizinin sonucudur” dedi.


Kısa adı Dinbirder olan Din Görevlileri Birliği Derneği, Çankırı Şubesi Başkanı Faruk Karatatar, her türlü günahın, menhiyatın işlendiği, çılgınlıkların yapıldığı yılbaşı gecesini takip eden günün tatil olmasına tepki göstererek “her yıl aralık ayının sonunu noel olarak kutlamak,
 inançlarımız, İslâmî ve  tarihî değerlerimize aykırı bir durumdur. Geldiğimiz bu nokta, aidiyet duygusunun erozyona uğraması ve kimlik krizinin soncudur. Bu nedenle %99 müslüman olduğunu söylediğimiz Türkiye’de 1 Ocak tatil olmamalıdır. Buna karşılık tatil olması gereken bir gün varsa o da ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu Kur’an-ı Kerimde bildirilen Kadir Gecesi’nin gündüzü olmalıdır.” dedi.

 

 

Karatatar, Hristiyan dünyasında kutsal bir bayram olarak kutlanan noel ve mîlâdî yılbaşında Müslümanların, Hıristiyanlar gibi eğlenmesinin haram olduğunu, bu kutlamaların son dönemlerde İslam toplumlarında da hızla yaygınlaştığından dolayı endişeli olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

 

“Yeni bir miladi yıl yine kapıda. Pusuya yatmış daha fazla isyan, daha fazla günahlar için hazırlıklar yapılıyor. Her köşe başında seyyar bir kumarhane. O güzelim çamlara adeta kıyım yapılıyor. Yılbaşı kisvesi altında zina, alkol, kumar ve her türlü haram ne varsa türlü rezaletlere Müslümanların ortak olması içler acısı bir durum olarak karşımızda duruyor. Azgınlık, çılgınlık ve sapkınlıklar en fazla bu gece yaşanacak. Alkollü içkiler, sular seller gibi bu gece tüketilecek. En fazla kumar bu gece oynanacak. Kısaca Allahu Teâlâ’ye en fazla isyanın ve tuğyanın yaşandığı bir gece olacak. “Haram” dediğimiz mefhum bir zamanlar Müslüman için korkutucu, çekindirici ve bağlayıcıydı. Normalleşti artık. Kendi değerlerini ve kaidelerini hiçe sayan insanların Hıristiyan yortularına olan bu merakı başımızı derde sokacak boyutlara ulaştı. Allâhu Teâlâ muhafaza eylesin.

 

 

Müslüman olan halkımız noel ve yılbaşı kutlamaları adı altında kendi tarihine, kimliğine, kutsallarına yabancılaştırma operasyonlarına asla aldanmamalıdır. Allah c.c. Maide Suresi’nin 51. Ayet-i Kerimesi’nde “Yahudileri ve Hıristiyanları sakın dost edinmeyin”  buyurmaktadır. Bu aynı zamanda onların adet ve geleneklerine de uymayın, onların yörüngelerine girmeyin demektir. Çünkü Hıristiyanlar İsa Aleyhisselam’ı Allah’ın oğlu olduğunu kabul edip Allah’a şirk koşmakta ve bu en büyük günahı irtikap ettiklerini açıkça beyan etmektedirler. Bu durumda Müslümanlar,  Hıristiyanlarca kutsal olarak bilinen günlerinde asla kutlama yapmamalıdırlar.

 

 

Gayri müslimlerin kendi inançları gereği yaptıklarından Müslümanlara ne?

Yılbaşı, Noel, Milli Piyango, loto, toto, altılı ganyan… bunlar ne demek?  İslam'da yeri var mı?  Yok! Bunları ve benzeri batıl şeyleri hayatımıza kimler, niçin sokuşturdu? İslam’ın haram olarak belirlediği bir eylem ve amelle ilgili, “zaman değişti, bu çağda bu şeyler haram mı olurmuş?” anlayışıyla bir Müslüman bunlara  itibar edebilir mi, benimseyebilir mi? Kesinlikle hayır!

 

Yılbaşında illâ da bir şey yapacaksak, oturalım. Başımızı iki elimizin arasına alalım. Noel ve yılbaşı kutlamalarındaki rezilliklerde, İslam Coğrafyasında akan kan ve gözyaşında, yanan yangında bizim de vebalimiz, sorumluluğumuz var mı? Biz içki içmez, kumar oynamayız ama gönlümüz, irademiz nerede?

 

Kendi öz kimliğini kaybetmiş, vurdumduymaz, tarihini bilmeyen, İstiklal marşı’nı anlamayan ve şairini tanımayan, nesiller kimin eseri?diye hesabını yapalım.

Bir yıl daha ölüme yaklaştık, yarın amel sandığı olan kabre girip münker-nekir gelince nasıl cevap vereceğim, ba’su ba’del mevt olup tekrar dirilince ve amel defterim elime verilince nasıl hesap vereceğim?diye tevbe istiğfar ile kendimizi hesaba çekelim. Çünkü hayat çok kısa.”   

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selim OZTURK
Selim OZTURK - 8 yıl Önce

Cenab-i Mevlam korktuklarimizdan emin umduklarimiza nail eylesin insallah.. En yakin zamanda gayri muslimlerin degil biz muslumanlarin kutlamasi ve hatirlamasi icap eden gun ve geceleri hakkiyla idrak ve amel ederek ifa etmeyi hepimize, tum Ummet-i Muhammed'e nasip etsin...

SIRADAKİ HABER