banner198

İdris Şahin, öğretmenler günü mesajı!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM 24. Dönem Çankırı Milletvekili, Avukat İdris Şahin, öğretmenler günü mesajı yayınladı.

İdris Şahin, öğretmenler günü mesajı!
banner145
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM 24. Dönem Çankırı Milletvekili, Avukat İdris Şahin 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.


Mesajında öğretmenlerin insanlığa mücadele etmeyi öğretene bir meslek olduğunu vurgulayan Şahin, ülke kalkınmasının eğitimden geçtiğini belirtti.

Şahin mesajında şunları kaydetti:

Biz büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. İlk nazil olan ayeti kerime "Oku" diye başlamaktadır. Ayrıca Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözü, ecdadımızın alimlere ve ilim sahiplerine gösterdikleri hürmetin her türlü takdirin üstünde olduğunun göstergesidir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına ve yetiştirdiği nesillere bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur.

Bilindiği üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Bizler değerli öğretmenlerin eseriyiz, ben değil biz duygusunun geliştirilerek sorumluluk duygusunun verildiği yeni nesil de sizlerin eseri olacaktır.

Sizler, toplumu var eden, topluma şekil veren toplum mühendislerisiniz. Yetiştirdiğiniz her bir öğrenci geleceğe attığınız birer imzadır. Sizler, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, topluma bilinç kazandırmak için çaba gösteren, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen, insanlara ve insanlığa her zaman ve her koşulda, yenilenmeyi, mücadele etmeyi öğreten bir mesleğin mensuplarısınız.

Eğitime bugüne kadar verilen desteğin bundan sonra da devam edeceği temennisiyle, en zor şartlarda, Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi dünyada saygın bir konuma ulaştırma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize sonsuz hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304