banner198

Polat, “Çankırılılara yakışmayan bir genel kurul yapıldı“

Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Kurulunun Çankırılılara yakışmayan atmosfer içinde gerçekleştiğini belirten Bayram Polat, eleştirilerini Çankırı Postasına anlattı.

Polat, “Çankırılılara yakışmayan bir genel kurul yapıldı“
banner145
Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Kurulunun Çankırılılara yakışmayan bir atmosfer içinde gerçekleştiğini belirten Bayram Polat, neden aday olduğunu ve neden adaylıktan çekildiğini  Çankırı Postasına anlattı.


Genel başkanlık yarışına üç ayrı adayın girdiği seçimlerde Bayram Polat adaylık konuşmasının ardından başkan adaylığından çekildiğini açıklamıştı. Diğer adaylardan mevcut federasyon başkanı Adem Can ve Murat Kaymak’ın katıldığı oylamayı Adem Can kazanarak, seçimin galibi olmuştu.


Genel kurulda yaşananları ve neden adaylıktan çekildiğini Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e anlatan Bayram Polat şunları dile getirdi:


“Öncelikle konu ile ilgili hassasiyetiniz ve ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi 2004 yılında Ankara’da kurulan Çankırı Dernekler Federasyonu’muzun genel başkanlığını 10 yıldır Sayın Adem Can yapıyor. Benim federasyonla irtibatım ise 2007 yılında Federasyon Gençlik Kolları başkanlığım ile başladı. Bu görevi 1,5 yıl sürdürdüm. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı 2008 yılında kurucu başkanlığını yaptığım Çankırı Gençlik Derneği’nde devam ettirmeye karar verdik. Bu süreçte birçok başarılı faaliyete imza attık. 2011’e kadar 3 yıl görev yaptım ve ilk genel kurulda yeni bir ekip oluşturarak, görevi tüm arkadaşlarımızla birlikte yeni ekibe devrettik. Çünkü bunun bir bayrak yarışı olduğuna inanıyorduk. Daha sonra ise Ankara Çankırılılar Derneği’nde başkan yardımcısı olarak görev yapmaya başladım ve bu görevimi halen devam ettiriyorum.


Yıllardan beri sivil toplum kuruluşlarının içerisindeyim. Ankara’daki Çankırılıları temsil eden çatı kuruluş olan Çankırı Dernekler Federasyonu’nun çalışmalarını da yakından takip ediyor, yönetim kurulunda yer almasam bile her ay yapılan delege ve başkanlar toplantısına katılıyor, çeşitli hizmetlerde bulunmaya çalışıyorum. Ama şunu üzülerek belirtmek isterim ki Çankırı Dernekler Federasyon’umuzun Ankara’daki hemşerilerimize yeterince hizmet edebildiğini, bizleri tam manasıyla temsil edebildiğini düşünmüyorum. Federasyonumuzu mevcut yönetim anlayışıyla kurumsal yapılanmadan tamamen uzak, hiçbir görev dağılımının olmadığı, federasyonun hemşerilerimize hangi hizmetleri verdiğinin açıklanamadığı, kısa, orta, uzun vadede planlarının, projelerinin bulunmadığı, bürokraside, siyasette, ticarette, sosyal dayanışma gibi konularda başarılı olamadığı artık bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğine inandığım bir kuruluş olarak görüyorum. Bu sıkıntıları birçok zaman dile getirdik ancak pek fazla değişen bir şey olmadı. Eleştirilerimiz dikkate alınmadı, eleştiri ortamının genel kurul olduğu dile getirildi. Ben de benim gibi düşünen hemşerilerimiz ve ekip arkadaşlarımla birlikte mevcut başkana alternatif bir liste hazırlayarak, demokratik hakkımı kullanarak Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı’na aday oldum.


Bizler beklerdik ki dile getirdiğimiz, hemşerilerimizin muzdarip olduğu konulardan birçok ortamda yakınan büyüklerimizin kapı arkalarında konuşmak yerine bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak için bir şeyler yapması, şimdiye kadar karşısına hiçbir aday çıkmayan veya çıkamayan mevcut Federasyon Başkanımız Sayın Adem Can’a karşı aday olmalarıydı. Ancak bu konular dedikodudan ileriye geçemedi.


Maden büyüklerimiz bu cesareti göstermiyor bu sorumluluğu biz alalım dedik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte genel kuruldan bir gün önce Cuma akşamı buluşarak bir liste hazırlamaya karar verdik.


Liste hazırlığımızın mevcut başkan tarafından duyulması ile birlikte mahalle baskısı, psikolojik baskı hemen kendisini göstermeye başladı.  İnsanlar tek tek aranarak listemizde yer almaması için ikna edilmeye çalışıldı. Birlik başkanları, dernek başkanları arandı. Hatta milletvekillerinin, belediye başkanlarının bile aranarak listemizde bulunan kişilerin isimlerini sildirmeleri için baskı altına alınmaya çalışıldığı, bizzat listemizdeki kişiler tarafından bize iletildi. Buna rağmen tüm Çankırı ilçelerini kapsayacak şekilde tüm ilçelerden 2-3 delegenin bulunduğu, 25 kişilik asil, 25 kişilik yedek yönetim kurulu, toplam 20 kişilik asil ve yedek denetim ve disiplin kurullarımızı da oluşturduk.  Listemizde 2 tane Belediye Meclis Üyesi ve çok sayıda dernek başkanı bulunuyordu. Üstelik bunları yalnızca 1 gün gibi çok kısa bir sürede gerçekleştirdik.


Genel Kurul’da genel başkanlık için aday oldum. Şimdiye kadar 10 yıldır mevcut başkan haricinde hiç kimse aday olmamış, genel kurullar gayri ciddi ortamlarda, tek adayla yapılıp geçilmiş. Genç yaşıma rağmen(29 yaşındayım)  bu medeni cesareti göstermem mevcut başkan ve başkanın önerdiği divan tarafından takdir edilmesi gerekirken son derece tahammülsüz, genel kurul adabına yakışmayan olaylar yaşadık.


Oldu bittiye getirmek amacıyla Federasyon Genel Kurulu yapılamayacak derecede küçük ve basık bir salonda gerçekleştirilen, içeriye girenlerin delege olup olmadığı dahi kontrol edilmeyen, genel kurul yeter sayısının dahi sağlanıp sağlanmadığı tam olarak bilinmeyen, başkan adaylarına söz hakkı tanınmayan, mevcut başkanın divanı yönlendirmesi ile tabiri caizse mevcut başkanın lütfu ile hadi 5 dakika konuşma hakkı verelim denilen, birden fazla aday olmasına rağmen sınıf başkanı seçer gibi açık oylama yapılmasında ısrar edilen, divan başkanının tamamen taraflı davrandığı herkes tarafından görülen ve konuşmalarımızın bazı kişiler ve mevcut başkan tarafından provoke edildiği Çankırı’ya yakışmayan bu genel kurulda adaylıktan çekilmemem beklenemezdi.


Bu Genel Kurul’da demokratik bir ortamın ve yarışın olmadığı oldukça aşikardı. Bundan dolayı divandan listemi çekerek, başkan adaylığından çekildim.


Bu yaşananlar hem bizler için hem de daha sonra bu bayrağı teslim almak, memleketine Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı olarak hizmet isteyen hemşerilerimiz için birer tecrübe oldu. Bir genel kurulda hangi çirkinliklerin, hangi tahammülsüzlüklerin yaşanabileceğini herkes görmüş oldu.


Ben her şeye rağmen yeni seçilen federasyon başkanımıza ve yönetim kurulumuza başarılar diliyor, memleketimiz için, hemşerilerimize hizmet için üzerimize düşeni, hangi şart ve koşulda olursa olsun kimliğimizden, kişiliğimizden, karakterimizden, duruşumuzdan taviz vermeden gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Memleketimiz için hayırlı olsun. “

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan
Orhan - 10 yıl Önce

federasyon niye ılgazlı ve ortalılardan oluşuyor. diğer ilçelerimiz ne olacak. birde çankırı merkez adına kim var yönetimde?

selcuk elvan
selcuk elvan - 10 yıl Önce

bayram hayirlisi olsun gun gelir herkes seni isaret eder bu yasananlarda bir tecrube olarak sana kar kalir bence sen simdiden kazanmissin tebrikler

mustafa
mustafa - 10 yıl Önce

listendekiler sana inanıyorsa baskılar vız gelir. hemşerim.

ADEM
ADEM - 10 yıl Önce

Arkadaşım sen federasyonu oralı buralı diye bölmeye kalkma.seni ne siyasiler tanır nede bürokrasi tanır.önce vizyon sahibi ol sonra başkan olursun

Kenan
Kenan - 10 yıl Önce

yönetimde niye bayramören ilçemizden kimse yok?

cengiz
cengiz - 10 yıl Önce

Bu bir secim. Bu şekilde konuşarak Delegeleri küçümseme gibi bir duruma sokuyorsunuz,

Reis
Reis - 10 yıl Önce

Başbakan lıkta R tayip Erdoğan Ankara'da i Melih Gökçek'in Çankırı Federasyonu'nda Adem Can'ın sözü geçer bilmen lazım kardeşim

SIRADAKİ HABER