banner198

Taner Yıldız'dan korkutan açıklama

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özel uçakla Ankara'dan Balıkesir Havalimanı'na indi. Bakan Yıldız Soma'ya geçti. Yıldız, facia için "Sıkıntı büyük olabilir" dedi.

Taner Yıldız'dan korkutan açıklama
banner145
Enerji Bakanı Yıldız DHA muhabirine Soma'da maden kazasıyka ilgili olarak 'Sıkıntı büyük olabilir. Şu anda Soma'ya hareket halindeyiz. Mahsur kalanlar ve ölü yaralı konusunda net bir bilgi yok' dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı 
Taner Yıldız, Soma'da  işçilerin mahsur kaldığı madende incelemelerde bulundu.

Eynez mevkisinde özel bir şirketin işlettiği madende çıkan yangının  ardından 
Ankara'dan uçakla Balıkesir'e, oradan da karayoluyla Soma'ya geçen Bakan  Yıldız, maden ocağına gelerek arama kurtarma çalışmalarını izledi.

Bakan Yıldız'a, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile AFAD Başkanı  Fuat Oktay eşlik etti. Madene çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri ile  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da ulaştı.

Bu arada trafoda çıkan yangın sonrası tüm galerileri dumanın sardığı  ve yangının vardiya değişimine rastlaması nedeniyle çok sayıda işçinin dumandan  etkilendiği ifade edildi.
Madenden yaralı olarak kurtarılan bazı işçilerin gönderildiği Soma  Vefa Hastanesi'nde işçi yakınlarıyla hastanenin güvenlik görevlileri arasında  zaman zaman arbede çıktı.

ÖLÜ SAYISI 17...

Akşam saatlerinde peş peşe açıklamalar geldi. AFAD faciadaki ölü sayısını son olarak 17 olarak duyurdu. 11 işçi yaralı, halen 200'ün üzerinde işçi göçük altında bulunuyor.

BAŞBAKAN ARNAVUTLUK'A GİTMİYOR

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Erdoğan'ın yarın Arnavutluk'a yapacağı ziyareti ‘Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim facia nedeniyle’ ertelediği belirtildi...

CHP MYK TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Kılıçdaroğlu, yarın partisinin MYK toplantısını iptal etti. CHP lideri Soma Kaymakamı'nı telefonla arayarak bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 12:00'de özel uçakla Soma'ya gideceği öğrenildi..

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER