Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Nuh Yalçın 30 Ağustos Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan sendika üyesi Fatih Harmanda'nın bir öğrenci velisi tarafından darp edildiği sulaması ile saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

 

30 Ağustos Ortaokulu bahçesinde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, basın açıklaması ile darp edildiği iddia edilen öğretmen arkadaşlarına sahip çıktı.

 

 

Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:

 04/01/2016 Pazartesi günü ders esnasında haddini bilmez bir öğrenci velisi tarafından sınıfında ve öğrencilerinin gözü önünde aşağılanma ve fiziki darba maruz kalmıştır.

 

Okul idaresi yaşanan bu olayda üzerine düşen görevi yerine getirmeyince, arkadaşımız gereğini yapmış ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Türk Eğitim-Sen Çankırı Şubesi olarak arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı, yargıya intikal eden bu elim olayı, bütün eğitim camiasına yapılmış olarak görüyor, lanetliyor ve çıkacak kararı merakla bekliyoruz.

 

Böylesine kutsal bir mesleğin itibarsızlaştırılmasına tahammülümüz yoktur. Umuyoruz ki bu talihsiz olaydan dolayı yüce adaletimizce verilecek olan karar emsal olur. Türk Eğitim Sendikası Çankırı Şubesi olarak değerli üyemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vahim olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi