banner198

Zeka Geliştirici Oyunlar Çocuklara Ne Faydalar Sağlar?

Zeka Geliştirici Oyunlar Çocuklara Ne Faydalar Sağlar?

Zeka Geliştirici Oyunlar Çocuklara Ne Faydalar Sağlar?
banner145

Çocuklar eğlenerek ve oyun oynayarak çok daha kolay ve keyifli öğrenir. Oynadıkları oyunların onların yeteneklerini, zekalarını geliştirecek oyunlar olması ve onlara yeni yetenekler kazandırması oldukça önem arz ediyor. Ebeveynlerin hem çocuklarının gelişimine olumlu yönde katkıda bulunacak, hem de oyun oynarken aynı anda zekalarını geliştirebilecek zeka geliştirici oyunlara yönelmeleri çocukların yeni bilgiler öğrenirken aynı anda eğlenmesini de sağlayacaktır.

 

1-10 yaş arası çocuklar için bulunduğu yaş aralığına göre tercih edilebilecek birbirinden güzel bulunuyor. Bu zeka oyuncaklarını internetten kolaylıkla temin edebilirsiniz. Bu anlamda ziyaret edebileceğiniz en güvenilir adreslerden biri ustunzekalilar.com sitesi.

 

Sitede yer alan akıl oyunları kategorisinde çocuklarınız için zeka geliştiren oyuncaklar bulunuyor. Ayrıca dikkat geliştirici oyunlar, eğitici oyunlar, el becerilerini geliştirebilecekleri ürünler,  fiziksel gelişim oyuncakları, puzzle çeşitleri satışa sunuluyor. Sitede ayrıca yaratıcılığı ve zeka gelişimini destekleyen kitapların olduğu bir kategori de var. Eğlenceli sanat etkinliklerinin bulunduğu kategoride birbirinden güzel ürünler de yer alıyor. Bir diğer kategori olan bilimsel kitler ve materyaller bölümü de çocuklarınız için inceleyebileceğiniz ürünler içeriyor.

 

Peki, zeka geliştirici oyunlar çocuklara ne tür faydalara sağlayabilir?

 

1.    Zeka oyunları çocuklarda zihinsel yetenekleri geliştirir. Planlama, organizasyon, dikkat, odaklanma, ayırt etme, öngörü vb. gibi zihinsel becerileri geliştirmekte önemli

 

2.    Başladığı işi sonunu kadar devam ettirme konusunda, çocuklara azim ve mücadele etme gücü aşılar. 

 

3.    Çocukların kişilik gelişiminde etkilidir.

 

4.    Zeka oyuncakları görsel hafıza gelişimi açısından önem taşır.

 

5.    Mantığını etkili bir şekilde kullanmaları, doğru kararlar almaları anlamında çocukların bakış açılarını yönlendirmekte etkili olur. 

 

6.    Zeka oyuncakları çocuklara sorumluluk almayı öğretir, ileriki yaşamlarında kendine güvenen ve daha yaratıcı bireyler olmalarında etkili olur. 

 

7.    Eksik yönlerini görmelerini ve bu yönlerini geliştirmelerini sağlar.

 

8.    Çocukların dikkatini yoğunlaştırma ve yaptıkları işe konsantre olma konusundaki becerilerini geliştirir. Küçük yaşlarda zeka oyuncakları ile tanışan çocuklar okul hayatlarında da daha başarılı olabilir, ders çalışırken ya da dersi dinlerken çok daha rahat konsantre olabilirler.

 

9.    Özellikle okul öncesi çocuklara sayıları, sembolleri, eşyaları tanımayı öğretmek açısından oldukça etkilidir. 

 

Çocuklarınız için aradığınız zeka geliştirici ve yaratıcılıklarını destekleyici ürünleri bulabileceğiniz kredi kartınızı güvenle kullanabileceğiniz bir alt yapıya sahiptir ve güvenli alışveriş imkanı sunar. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2016, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER