banner306
banner198

18 Konut Yapı Kooperatif Konutlarında hak sahipleri belirlendi

Çankırı Belediyesi öncülüğünde kurulan 18 Konut Yapı Kooperatifi bünyesinde başlatılan konut hamlesi için Hak Sahibi Belirleme Kura Çekiliş Töreni gerçekleştirildi.

18 Konut Yapı Kooperatif Konutlarında hak sahipleri belirlendi
banner145

Çankırı Belediyesi öncülüğünde kurulan 18 Konut Yapı Kooperatifi bünyesinde başlatılan konut hamlesi için Hak Sahibi Belirleme Kura Çekiliş Töreni gerçekleştirildi. Noter huzurunda yapılan çekilişte başvurusu geçerli sayılan vatandaşlar arasından 68 daire için asıl ve yedek üyeler belirlendi. Kura yolu ile belirlenecek ilk dairenin hak sahibini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen seçti.

31 Mart tarihine kadar alınan başvurular neticesinde toplamda 1383 vatandaş başvurdu. Toplamda 1018 konutluk projenin 1. etabı kapsamında geçerli sayılan 689 başvuru arasından 68 dairenin asil ve yedek üyeleri noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile belirlendi. Tip 1 daireler için 23 asil üye ve 10 yedek üye, Tip 2 daireler için 31 asil üye ve 10 yedek üye, Tip 3 daireler için ise 14 asil üye ve yine 10 yedek üye kura yolu ile seçildi. 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  “Görevde 4. yılımız ve böylesine bir konut hamlesine Çankırı Belediyesi olarak öncülük etmekten gurur duyuyorum. Attığımız her adımda, yaptığımız her hizmette Çankırı kazansın, bizim insanımıza yarasın istiyoruz. Uzayan dal bizden olsun.” dedi. 

Çankırı’yı yaşam standardı yüksek, daha ekonomik bir şehir hedefinde olduklarını belirten Esen, “Üretken belediyecilik anlayışımızda, vatandaşımızın acil ihtiyaçlarına çözüm bulma noktasında mümkün olduğunca kendi kaynaklarımızı, kendi emeğimizi, taşın altına kendi gövdemizi koymaktan hiç çekinmedik, gocunmadık. Halk otobüslerimiz gibi birçok konuda ivedilikle aldığımız tavır, bunun en somut örneğidir. En başından beri ortak akıl ve ortak karar ile hareket ettik. Toplumun tüm kesimlerine kulak verdik, adil hizmet götürebilmek için. 18 Konut Yapı Kooperatifimizin kuruluşu da vatandaşımızın kanayan bir sorununa neşter vurma arzusunun, ortak akıl ve kararın bir ürünüdür. Kooperatifimizin başında yetenekli arkadaşlarımız var. Eminim, kısa süre içerisinde konutları hak sahiplerine teslim edecekler. Bizler de bu sürecin en yakın takipçisi olacağız. Büyük bir titizlikle yapılacak bu evler, içinde sizler yaşamaya başladığınızda sıcacık yuvalara dönüşecek.” diyerek hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Konutlar, Mimar Sinan Mahallesi’nde 9 bin 740 m² arsa alanına sahip ve zemin + 7 katlı iki ayrı bloktan oluşuyor. Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 modelin tasarlandığı konutlarda; 90 ve 110 m²’lik 2+1 daireler ile 143 m²’lik 3+1 daireler yer alıyor. Deprem yönetmeliğine uygun ve güvenli olarak yapılacak konut projesinde her bir daire için kapalı otopark alanı da bulunuyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023, 18:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk Namlı
Faruk Namlı - 12 ay Önce

3. Etap gündemde yok, bunun neresi konut hamlesi???

SIRADAKİ HABER

banner304