banner198

Alaaddin Arslan'dan açıklama! İş yerimiz adeta yağmalandı…

Çankırı Belediyesince dün tahliye ve yıkım işlemi gerçekleştirilen Şahinler Çay Bahçesi İşletmecisi Alaaddin Arslan'dan açıklama geldi.

Alaaddin Arslan'dan açıklama! İş yerimiz adeta yağmalandı…
banner145

Çankırı Belediyesi ekiplerince dün tahliye ve yıkım işlemi gerçekleştirilen Şahinler Çay Bahçesi İşletmecisi Alaaddin Arslan’dan açıklama geldi.

Basın mensuplarına yazılı bir açıklamada bulunan AlaaddinArslan, Çankırı Belediyesinin elinde yıkım kararı olmadan hukuksuz bir şekilde iş yerlerini yıktığını ifade etti. Yapılan iş ve işlemlerle ilgili olayı yargıya taşıyacaklarını açıklayan Arslan, Türk Ceza Kanunun ilgili maddelerine göre; Çankırı Belediyesinin bir çok suç işlediğini;  mala zarar verme, işyeri dokunulmazlığı, nitelikli yağma, kamu hizmetinden yararlanma hakkının engellenmesi  gibi bir çok ihlal yapıldığını bildirdi.

Tezgâhta bulunan malzemeleri ve depolarında bulunan gıdaları almalarına izin verilmediğin ifade eden Arslan, "Çalışma hakkımız ihlal edildi. İş yerimiz adeta yağmalandı" ifadelerini kullandı.

Yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:

Şahinler Simit Sarayı & Çay Bahçesi isletme adıyla faaliyet gösteren Çankırı Şahinler Gıda Madencilik Ins. Tur. Tic. San. Ltd. Sti. Yetkilisi olarak Çankırı Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen hukuka ve usule aykırı tahliye ve yıkım işlemi nedeniyle bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldık.

Kiracısı konumunda bulunduğumuz Çankırı Ili Merkez İlçesi Cumhuriyet Mah. 247 Ada 3 Parsel sayılı taşınmaz maliki Sosyal Güvenlik Kurumu iken 07.02.2022 tarihinde söz konusu taşınmaz Çankırı Belediye Başkanlığı tarafından satış yoluyla alınmıştır. Yeni malikin eski malik ile süregelen ve 1992 yılından bu yana devam eden kira sözleşmesinin tarafı olduğu şüphesizdir.15.02.2022 tarihinde tarafımıza gönderilen ihtarname ile 6 ay süre verilmiş ve taşınmazı tahliye etmemiz istenmiştir. Bu sürenin sonunda herhangi bir tahliye davası açılmadığı gibi mülki amir niteliğini haiz Valilik Kurumuna da herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır. Anlayacağınız herhangi bir mahkeme yahut valilik kararı olmaksızın bugün yani 08.10.2022 tarihinde sabah 07.30 itibariyle isletmemize gelen Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kadri Onat, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Metin Keskinkılıç ve beraberinde 70 kişiden fazla belediye çalışanı tarafından is yerimizde kahvaltısını yapmakta olan müşteriler de dahi olmak üzere tüm çalışanlar ve isletme personelimiz işyeri dışına çıkartılmıştır. Tahliye konusunda karar olup olmadığı sorulduğunda herhangi bir karar tarafımıza ibraz edilmediği gibi, valilik veya mahkeme kararlarının olmadığı belediye başkan yardımcısı İsmail Kadri Onat tarafından şifahi olarak bildirilmiştir. Söz konusu tahliye konusunda bir karar olmadığı gibi, hukuka ve usule aykırı tahliyenin gün ve saati de tarafımıza bildirilmemiştir. Tezgâhlarımızda satışa hazır ürünler, pişirilmeye hazır hamurlar da dahil olmak üzere işyerinde gıda malzemesi olan tüm ürünler çöp poşetlerine konulmak suretiyle tahliye edilmeye başlanmıştır. İşyerimizin soğuk hava deposunda bulunan üretime hazır malzemelerin tarafımızca israf olmaması adına alınması istendiğinde İsmail Kadri Onat "Artık sizin burada isiniz yok, bugüne kadar almadınız, alamazsınız" yanıtını vermiştir.

Çankırı Belediye Başkanlığınca uygulanan bu hukuka aykırı eylemin Türk Ceza Kanunundaki karşılığı 149. Maddede yer alan nitelikli yağma suçudur.

Öte yandan tahliyeye zorlamak adına isletmeye ait suyun 28.09.2022 tarihinde kesilmiş olması da TCK 113 maddesinde yer alan Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi suçunu oluşturmaktadır. Hukuka aykırı yıkım ve tahliye işlemlerinde zilyetliği tarafımıza ait bina ve ekipmanlarına verilen zarar ortadadır. Bu kapsamda TCK 151. Maddesinde vücut bulan mala zarar verme suçudur. Yine herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın işyerine yapılan uygulamanın işyeri dokunulmazlığını ihlal suçunu oluşturduğu ortadadır.

Anayasal olarak güvence altına alınan çalışma hakkımız ihlal edilmiştir. Hukuki bir sürece girilmeksizin ben yaptım oldu denilerek işyerimiz adeta yağmalanmıştır. Ürünlerimizin nereye götürüldüğü konusunda herhangi bir açıklama dahi yapılmamıştır.

Çankırı belediye başkanlığı tarafından yapılmak istenen kent meydanı projesine karsı çıktığımız, tarafımıza başkaca yerler gösterildiği, bunların tarafımızca kabul edilmediği konusunda yerel basında çıkan asılsız haberlere itibar etmeyiniz.

Kent meydanı projesine karsı değiliz. Ancak bu parselde kiracı olarak inşa ettiğimiz ve Çankırı'ya değer katan milli servet mahiyetindeki isletmenin hukuka aykırı olarak yıkılması içler acısıdır. Zira Çankırı Belediye başkanı Sayın İsmail Hakkı Esen Bey ile yaptığımız görüşmede bizzat kendisi tarafından "ben 3-5 güne kadar orayı yıkacağım, sana yer bulmak zorunda değilim, ister çık istersen bekle üstüne yıkacağım" cümleleri bizzat tarafıma sarf edilmiştir. Hukuki süreci takip edelim denildiğinde de "Yıkacağım dersem yıkarım, hukuka gerek yok" açıklaması da bizzat İsmail Hakkı Esen Beye aittir. Buna karşılık tarafımızca gönderilen ihtarnamede dahi hukuka uygun bir tahliye kararı olmadığı, mahkemelerce verilecek tahliye kararına istinaden yapılacak isleme herhangi bir itirazımızın olmayacağı açıkça belirtilmiştir.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen dediğini yaptı. Hem Sayın Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Bey yerine kendisini koyarak, hem de Türk Milleti Adına Karar verme yetkisine haiz mahkeme hâkimlerinin yerine koyarak yani yetki gaspı yaparak tahliye ve yıkım işlemini gerçekleştirmiştir.

Kiracısını tahliye etmek isteyen vatandaşlarımıza dava açmalarına gerek olmadığı, 3-5 adamla birlikte bu işlemi sağlayabileceğini İsmail Hakkı Esen beydendi bu işlemi ile göstermiştir.

Hukuki mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek olup, kendisini mahkeme hâkimi yerine koymak suretiyle işyerimizi adeta yağmalayan ve yerle bir eden Çankırı Belediyesi ile ilgili olarak yaptığımız şikayet neticesinde Türk Yargısının gerekeni yapacağına adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım sonsuzdur. Kim zerre kadar iyilik yaparsa onun karşılığını, kim de zerre kadar kötülük yaparsa mutlaka onun karşılığını görür. 08.10.2022

Çankırı Şahinler Gıda Madencilik Ins. Tur. Tic. San. Ltd. Sti.

Yetkilisi

Alaaddin Arslan

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2022, 01:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Bulut
Ali Bulut - 2 yıl Önce

Helal olsun Belediye başkanı İsmail Hakkı Esen`e .Yıllarca belediye üzerinden ve Çankırı halkının üstüne basıp geçinenler den. Halkı ön planda tutup kişisel çıkar amaçlı olanları karşısına alan bir belediye başkanına.Allah sayılarını arttırsın böyle adamların.

Sahipsiz degil çankırı
Sahipsiz degil çankırı - 2 yıl Önce

Helal olsun başkana sonuna kadar yıllarca sömürdünüz belediyeyi 2bin liraya kirada duruyodunuz ona niye sesiniz cıkmıyor bize kimse bişey yapamaz sandınız ama amcanızda kurtaramadı bu sefer

Helal Olsun Çankırı Belediyesine
Helal Olsun Çankırı Belediyesine - 2 yıl Önce

Bugüne kadar milletin kanını emdiginiz yeter.92 Ylından itibaren neler yaptımızda başkasına verilmedi burası, yada kiranız nedir acaba. Belediye başkanına artislik yapıyordun , sen bu gücü nereden alıyordun

Belediye haklı
Belediye haklı - 2 yıl Önce

Yıllardır oyun salonu, cafe, çay bahçesi, cafe, unlu mamul şeklinde para basıldı orada. Kazanılanda gözümüz zaten yokta kardeşim çık denildiği zaman çıkılsaydı oradaki inşaat maliyeti ne olacaktı şimdi ne oldu. Bu kamuyu zarara uğratmak değilmi yani. Vicdansızlık diye çırpınanlar bide bu açıdan baksın

Ali
Ali - 2 yıl Önce

Bu adam yalan söylüyor. Savcısıyla, polisiyle Devlet oradaydı. Ben bu başkanın taraftarı değilim ama daha önceden mutlaka Teblikatta gönderilmiştir. Bu adamın zamanında boşaltmamasının sebebi karanlıktır. Zaten Halkta bu adamları sevmiyor. Şimdi Devletimizde zorbalığa ve Mağduriyete kesinlikle yer yok.

Aliye cevap
Aliye cevap @Ali - 2 yıl Önce

Savcı nerdeydi acaba ikincisi polisi nereye ararsan gelir güvenlik sağlamak için birde tebligat mahkeme kararı ile çıkar öyle rast gele yazılmış bir dilekçe vede imza ile insanların ekmek kapısı bu şekilde yıkılmaz empati yoksunu şahsiyetler başınıza gelmesi mi gerek illa adamlar inatlaşmadı hakkını aradı ve görüldüğü üzere adam gibi sessiz sedasız çıkıp hukuki yollara başvurdular zira burası muz cumhuriyeti değil hak hukuk var herkes kendi hukuğunu uygularsa vay ülkenin haline

Büyük vicdansızlık
Büyük vicdansızlık - 2 yıl Önce

Yazıklar olsun böyle insanların ekmek teknesini kendi egoları yüzünden harap eden zihniyete varsa bir aykırı durum mahkemeye gider çözersin nedir bu kendi kanununu kendin uygulamak adeleti hiçe saymak yazık yazık bunu yapan zihniyet Çankırı’yı yönetecek öylemi bunu hiç düşünmeden yapan kendi halkına yarın neler etmez sonumuz hayr olsun

Davut Yıldırım
Davut Yıldırım - 2 yıl Önce

Belediye başkanı asla hukuk dışı bir iş yapamaz. Öyle helal olsun gazıyla adamı gereksiz yere övüp haklı çıkarmayın. Eğer iş yeri sahibi bu bildirideki haklılığa sahipse, yargı gerekeni yapar. Ne demek başına yıkarım?? Kimse hukukun üzerinde değil ve olamaz. Hiç bir koltuk, hiç bir kimseye baki değil. Çankırı'nın sanki tek derdi kent meydanı algısı oluşturmak ayrı bir saçmalık!

Mehmet
Mehmet - 2 yıl Önce

Yalan soyluyo

Ssss
Ssss @Mehmet - 2 yıl Önce

Akp zamanında belediyeyi somurdunuz şimdi zorunuza gitti ismail hakkı esen adam gibi adam adeleti bilen kişi her zaman belediye başkanımızın arkasındayız adam çankirida calisiyor


SIRADAKİ HABER