banner198

Bakan Pakdemirli'nin Çankırı incelemeleri

Çankırı'da yapılması planlanan Kızlaryolu barajının yapılacağı yeri gezen Bakan Pakdemirli, 3 yıl yıldır çivi dahi çakılmayan barajın adını değiştirdiklerini duyurdu.

Bakan Pakdemirli'nin Çankırı incelemeleri
banner145

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Çankırı’ya gelerek çeşitli incelemelerde bulundu. Çankırı, Çorum ve Kastamonu illerinde sulamaya katkı sağlayacak barajın yapılacağı yeri gezen Bakan Pakdemirli, temel atma töreninin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen henüz çivi dahi çakılmayan barajın adını değiştirdiklerini duyurdu.

Yapımı devam eden Çerkeş hayvan pazarında incelemelerde bulunan Bakan Pakdemirli, daha sonra Atkaracalar Belediyesini ziyaret etti. Kurşunlu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle yapılan 2,2 milyon lira yatırım tutarına sahip 23 odalı ve 49 kişinin kalabileceği otelin açılışını gerçekleştirdi.

Olmaya barajın adı değişti!

BakanıBekir Pakdemirli, Çankırı, Çorum ve Kastamonu illerindeki 160 bin dekarlık tarım arazisine can suyu olacak Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya adıyla yapılması planlanan sulama barajı için çalışmaların başladığını söyledi. Pakdemirli, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde yapılması planlanan barajın yerini inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. Eski adının "Kızlaryolu Barajı" yeni adının da Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı olduğunu belirten Pakdemirli, bu barajın 160 bin dekarlık tarım arazisinin sulamasında kullanılacağını ifade etti. Öte yandan  Bakan Pakdemirli, Kızlaryolu Barajına yakın zamanda vefat eden Çankırılı bürokrat Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı adını verdiklerini belirtti.

Tarımsal sulama ve elektrik üretiminde kullanılacak olan baraj için 31 Mayıs 2017 tarihinde ihale yapılmıştı. 31 Mayıs 2017 tarihinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın temel atma törenini gerçekleştirmişti. Üç yıldır ödenek yetersizliğinden dolayı yapılamayan barajın adının değiştirilmesi ise şaşkınlıkla karşılandı.  Altmış yıla yakın süredir barajın yapılmasını bekleyen Köpürlü köylüler ise belirsizlik yüzünden evlerine tadilat dahi yapmaya çekindiklerini ifade ettiler.

Daha sonra Ilgaz ilçesine geçen Bakan Pakdemirli Yıldıztepe’de Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk tarafından karşılandı. Burada Belediye Başkanları ile özel bir toplantı gerçekleştiren Pakdemirli, başkanlardan taleplerini aldı. Yıldıztepe zirvesine çıkan Pakdemirli daha sonra Doruk mevkiinde İl Özel İdaresine ait otelde incelemelerde bulundu. Otelin yerine bin yataklı yeni bir otel ve kayak pistleri taleplerini dinleyen Pakdemirli, bir kaç bakanlıkla ortaklaşa projenin gerçekleşmesi için çalışma başlatacaklarını aktardı. 

Bakan Pakdemirli Çankırı'da incelemelerin ardından doğaya şahin ve keklik bıraktı.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304