banner198

ÇAKÜ’de Cuma namazı üç saf cemaatle kılındı!

ÇAKÜ’de açılışı yapılan cami mescidinde Cuma namazı üç saf cemaatle kılındı.

ÇAKÜ’de Cuma namazı üç saf cemaatle kılındı!
banner145

ÇAKÜ’de açılışı yapılan cami mescidinde Cuma namazı üç saf cemaatle kılındı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Uluyazı Kampüsü içerisinde yapımı devam eden camide, ilk Cuma namazı üç saf cemaatle kılındı.

Akademisyen, idari personel ve öğrencileri ile birlikte 15 binli rakamlara ulaşan Uluyazı Kampüsünde, Cuma namazına katılan cemaatin üç safı geçmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dindar gençlik yetiştirilmesi çıkışının üzerinden tam 6 yıl geçti. Bu çıkışa rağmen Uluyazı yerleşkesinde bulunan tek camide üniversite gençliğinin Cuma namazına dahi ilgi göstermemesi objektiflere yansıdı. Gün geçtikçe camilerde cemaatin azalması ÇAKÜ caminde net bir şekilde görüntülendi. İki bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği iki katlı caminin alt katının açılması dolayısı ile ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, idari ve akademik personel ile öğrenciler yan yana saf tutu.  

 Camiler günden güne boşalıyor –

Ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerin camilere rağbet etmemesi bir yerlerde bir şeylerin ters gittiğinin açık bir göstergesi niteliği taşıyor. Modernite ve popülizmin insanımızı esir aldığı günümüzde, başta Türkiye’nin en büyük kadrosu ve bütçesine sahip Diyanet olmak üzere etkili ve yetkililere duyurulur. Camiler SOS veriyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 23:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
VEFA
VEFA - 5 yıl Önce

Haberi yapan kişi yada kişiler .Yeni ibadete açılan bu camide iki yada üç saf cemaatin olması bu zamanda normal.Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu vizelerin ardından memleketlerine gittiler.Üniversite okusaydınız bunu bilebilirdiniz.

melıh
melıh - 5 yıl Önce

çok bile üç saf cemaat :))

ogrencı bu zamanda aklınıza gelır zaten
ogrencı bu zamanda aklınıza gelır zaten - 5 yıl Önce

bu ogrencılerın ayıbı oldu sımdı oylemı ogrencı cuma namazını ılla unıversıtedemı kılacak ayrıca 15 bın ogrencı demıssınız bunun sabah ogretımı aksam ogretımı var butun ogrenmcıler hep berabermı okula gıdıyor ogrencı uluyazıya cıkacam dıye korkuyor sıbırya gıbı yere okul yapılmıs herkes once kendı ayıbını konussun .

Pala erdal
Pala erdal - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun desenize hoca var cemaat var daha ne kılan da kılmayanda kendine Allah biliyor reklama ne gerek

Çankırı sevdalısı
Çankırı sevdalısı - 5 yıl Önce

15 bin öğrencinin aynı anda Uluyazıda olması mümkün değil.onu biliyoruz.Ama en azından 500 kişi cuma namazı na gelebilir di.Ama maalesef İslamiyet i güzel yasayamiyoruz.özellikle sadece üniversite için söylemiyorum.genç nüfus da namaz ve Kur'an da çok gerileme var.inşAllah genç nüfus da artış olur.camiler dolup taşar.Cenabı ALLAH müslüman Lara birlik, beraberlik,güç kuvvet nasip eder

SIRADAKİ HABER